Da li je ovo glavni dokaz da je nevjerovatni transfer Ronalda završen?

Mora uskoro donijeti odluku

Da li je ovo glavni dokaz da je nevjerovatni transfer Ronalda završen?

Samir Mlaćo
Cristiano Ronaldo je na pragu potpisa za saudijski Al Nassr.

Cristiano Ronaldo je na pragu potpisa za saudijski Al Nassr.

Ranije je najavljeno da će to desiti 1. januara naredne godine, no niko nije želio zvanično da potvrdi.

Nove informacije kažu da je klub iz Saudijske Arabije već kazao ljekarski pregled i da će se sve ubrzo definisati.

“Nisam ovlašten reći da ili ne. Pričekajmo da vidimo kako će se do kraja godine razvijati događaji u zemlji i svjetskom nogometu i šta bi trebali poduzeti viši instanci. Ono što mogu reći je da je Cristiano Ronaldo jedan od najboljih u historiji nogometa.

Oglasi

Uvijek mi je bio primjer kao sportista, po volji koju pokazuje za pobjedom. I tada sam ga kao građanin Portugala uvijek podržavao. U pravo vrijeme, budućnost će se otvoriti svima”, izjavio je Ronaldov sunarodnjak Marcelo Salazar, koji radi kao sportski direktor tima iz Saudijske Arabije.

Ronaldu se nudi čak 200 miliona eura na godišnjem niovu, ugovor do 2025. godine, ali i razne druge pogodnosti. Saudijci su spremni na sve samo da velika zvijezda dođe, no Portugalac je ranije kazao da želi ostati u Evropi i boriti se za važne trofeje.

To svakako predstavlja problem klubu iz Saudijske Arabije, no novac bi na kraju mogao biti presudan.

Ronaldo bi zaradio pravo bogatstvo i dobio važnu ulogu, te napravio potez kakav se rijetko viđa pred sami kraj igračke karijere.

Inače, Ronaldo je imao jako turbulentnu godinu, a sve je začinjeno neuspješnim nastupom na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Imao je veliku želju da na kraju postane svjetski prvak, ali je Portugal ispao već u četvrtfinalu od Maroka, dok je njegov vječiti rival i "neprijatelj" Lionel Messi uspio da dođe do tog trofeja, pobijedivši s Argentinom na kraju u finalu reprezentaciju Francuske.

Podsjetimo, Ronaldo je postao slobodan nakon prekida saradnje sa Manchester Unitedom, gdje je otišao uz brojne kritike na račun vodstva kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U jednom meču čak je odbio da uđe sa klupe i otišao je u svlačionicu, što mu navijači Crvenih đavola nisu mogli oprostiti.

Nedavno je trenirao i sa Real Madridom, što su mnogi prokomentarisali kao mogući povratak u redove Kraljeva do kraja sezone, no to se prema svemu sudeći neće desiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi