Igra u fantastičnoj formi

Arsenal ima pravog čarobnjaka: Magija Odegaarda je nešto najljepše što ćete večeras vidjeti

Endin Čaušević

Arsenal je na fantastičan način završio 2022. godinu jer je večeras u gostima pobijedio Brighton sa 4:2 i sada ima čak sedam bodova više u odnosu na Manchester City, a još jedan odličan meč odigrao je norveški reprezentativac Martin Odegaard.

Topnici ove sezone igraju u zaista nevjerovatnoj formi što su to večeras dokazali i protiv Brightona.

Arsenal je poveo već u drugoj minuti utakmice kada je Bukayo Saka pogodio za 1:0 i već tada je bil ojasno da se Brighton baš neće dobro provesti pred svojim navijačima.

Londonski klub je do drugog gola stigao u 39. minuti kada je sjajni Odegaard odlično pogodio s vrha kaznenog prostora za 2:0 i pokazao je da ove sezone igra u zaista sjajnoj formi.

Sve je riješeno u ovom meču bilo već nakon dvije minute u drugom poluvremenu kada je Arsenal došao do 3:0.

U centru pažnje ovaj put bio je Nketiah koji je natrčao na jednu odbijenu loptu nakon intervencije golmana domaćeg tima, te je rutinski pogodio za 3:0. Brighton je uspio da smanji na 3:1, ali je ubrzo nakon toga Arsenal ponovo uzvratio kada je Odegaard maestralno uposlio Martinellija koji pogađa za 4:1.

Međutim, posebna priča večeras je bio Odegaard koji je briljirao u večerašnjem susretu i pokazao je svima zbog čega su ga godinama najavljivali kao ogromnog potencijala.

Pored postignutog gola Odegaard je u prvom poluvremenu imao i potez koji je oduševio fudbalski svijet, ali i pokazao kakvu magiju ovaj Norvežanin ima u svojim nogama.

Naime, u 22. minuti Martinelli i Odegaard su kombinovali, ali potez Norvežanina kada je provukao loptu kroz noge jednom igraču Brightona je hit na društvenim mrežama.

Ovakvi magični potezi neodoljivo podsjećaju na mali fudbal, a šta je Odegaard uspio izvesti na ovoj utakmici pogledajte na videu ispod.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je iskoristio kiks Manchester Cityja koji je neočekivano remizirao na Etihadu protiv Evertona (1:1), te sada Topnici na vrhu tabele imaju čak sedam bodova više u odnosu na aktuelnog prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.