Činilo se da nema gdje, a onda je Odegaard "završio" karijeru igračima West Hama

Sjajan potez

Činilo se da nema gdje, a onda je Odegaard "završio" karijeru igračima West Hama

Esmer Oštraković

Nogometaši Arsenala su ostvarili pobjedu protiv West Hama, te su tako na najbolji način ušli u nastavak sezone u Premiershipu.

Već u subotu ih očekuje nova utakmica i jako teško gostovanje kod ekipe Brightona, ali lider igra odlično i favorit je na ovom susretu.

Iako su protiv West Hama gubili sa 0:1 na poluvremenu, uspjeli su Topnici postići tri gola u nastavku utakmice i ostvariti pobjedu.

Golove za pobjedu Arsenala postigli su Saka, Martinelli i Nketiah, a zanimljivo je da je dvije asistencije upisao kapiten ekipe, Martin Odegaard.

Ove sezone Odegaard igra zaista sjajno, te konačno pokazuje kakvu magiju ima u nogama, te vodi Arsenal ka tituli prvaka Engleske.

Na utakmici protiv West Hama Odegaard je "završio" karijere dvojici igrača West Hama kada je napravio sjajan potez.

Oglasi

Pritisla su ga dva igrača West Hama i stjerala ga uz liniju igrališta, te se činilo da nema gdje i da će izgubiti loptu.

A onda se desila nova magija Odegaarda koja je podigla na noge cijeli Emirates, ali i sve ljubitelje nogometa pored malih ekrana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jasno je da igrači Arsenala uživaju igrati nogomet ove sezone, jer sve što zamisle uspijevaju da realizuju, a očekuje se da tako i nastave.

Arteta će pokušati pojačati svoju ekipu kako bi ispunio ciljeve za ovu sezonu. Naravno glavni cilj je izlazak u Ligu prvaka, ali veliku šansu imaju Topnici da konačno uzmu titulu u Premiershipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi