Utakmica nije ni počela kako treba, a Artetina mašinerija već vodi u Brightonu

Saka pogodio za vodstvo Arsenala

Utakmica nije ni počela kako treba, a Artetina mašinerija već vodi u Brightonu

Endin Čaušević

Brighton i Arsenal igraju trenutno meč 18. kola engleskog Premiershipa, a utakmica nije mogla bolje početi za goste iz Londona.

Arsenal ove sezone igra u zaista nevjerovatnoj formi i već sada je jasno da će se Topnici do samog kraja boriti za titulu prvaka Engleske koja se već skoro 20 godina čeka na Emiratesu.

Kakvu mašineriju je napravio Mikel Arteta vidjeli smo već nakon samo jedne minute utakmice na Amex stadionu jer je Arsenal već stigao do prednosti.

U centru pažnje našao se Bukayo Saka koji je u drugoj minuti nakon jedne odbijene lopte uspio da zabije pogodak za 1:0 i veliko slavlje navijača Arsenala.

Gol gostujućeg tima pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Igrači Arsenala dodatni motiv dobili su i pred sami početak meča jer je Manchester City kiksao na Etihadu odigravši 1:1 protiv Evertona.

U slučaju pobjede Topnici imaju priliku da pobjegnu na čak sedam bodova prednosti u odnosu na aktuelne prvake Engleske.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

green_dragon
Gazija RETARD na aparatima
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi