Torinski gigant jednostavno želi napraviti određene promjene u sastavu jer smatra da je dobar dio fudbalera već zasićen od igranja u dresu ovog kluba i da nisu na nivou na kojem jedan igrač Juventusa mora biti (Foto)

Stara dama prelomila

U Torinu se stvara sasvim novi tim: Juventus morao napraviti ono neizbježno

Midhat Šljivak

Torinski Juventus već je treću uzastopnu sezonu u popriličnom padu kada je borba za trofeje u pitanju, a i u samom klubu izredali su se brojni skandali zbog kojih klub nije mogao normalno funkcionisati.

Ekipa Juventusa u prethodne dvije sezone je bila daleko od borbe za titulu prvaka, a i u ovoj sezoni su jako loše startali u prvenstvu, dok su se morali oprostiti od nastupa u Ligi prvaka.

Tim koji predvodi Massimiliano Allegri igrao je očajno u dobrom dijelu sezone, ali su se igrači Stare dame probudili pred odlazak na pauzu i u prvenstvu su upisali šest uzastopnih pobjeda.

Navijači nisu nikako zadovoljni nastupima pojedinih fudbalera. Većinom se to odnosi na iskusnije igrače koji su godinama u klubu, ali od naredne sezone ih tu više neće biti.

Već ovog januara torinskog velikana bi mogli napustiti Weston McKennie i Adrien Rabiot. Oni su stavljeni na transfer listu i rukovodstvo Bianconera će saslušati sve ponude za njih.

Rabiotu ugovor ističe na kraju sezone. Pregovaralo se o nastavku saradnje, ali francuski fudbaler traži previše novca i mnogo je izvjesnije da će on napustiti klub.

Dres Juventusa u narednoj sezoni neće nositi ni američki veznjak Weston McKennie. Niko u klubu nije zadovoljan njegovim igrama i velika je mogućnost da će ga prodati još u januaru, iako je ugovorom vezan do 2025. godine.

Nove ugovore s Juventusom neće dobiti ni nekoliko dobro poznatih lica koja su godinama unazad činila okosnicu ekipe iz Torina.

Klub je već odlučio da ne ponudi saradnju Juanu Cuadradu i Alexu Sandru, ali ni Angelu Di Mariji, koji će tako nakon samo jedne sezone napustiti Bianconere.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Neće u klubu ostati ni njegov saigrač Leandro Paredes. Ovaj veznjak je na posudbi iz PSG-a i Juventus je odlučio da neće otkupiti ugovor od pariškog kluba.

Juventus će tako u novu sezonu ući s dosta promjena u sastavu ekipe. Već se obavljaju pregovori s određenim brojem igrača koji bi mogli pojačati ekipu i definitivno će gigant iz Torina biti veoma aktivan tokom ljetne transfer pijace.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.