Preminuo bivši fudbaler Juventusa

Nove tužne vijesti iz svijeta fudbala

Preminuo bivši fudbaler Juventusa

Haris Zilić

Nove tužne vijesti nam stiži iz svijeta fudbala. Italijanski medije prenose vijesti da je danas oko 13 sati u Montevideu preminuo bivši fudbaler Juventusa 49-godišnji Fabian O'Neill.

Urugvajac je i ranije bio hospitalizovan zbog ozbiljne bolesti jetre i infekcije mokraćnog mjehura. Uspio se izliječiti, ali situacije se posljednjih dana pograšala i izgubio je najvažniju utakmoviu, onu životnu.

Ova vijest je potresla sve, a to je čak treći smrtni slučaj u dva dana u svijetu fudbala.

Nakon tragedije 21. godini preminuo je Fabio Garrido, fudblaer koji je tek bio na početku svoje karijere. U noći sa petka na subotu ubijen je 22 godišnji Santana Mendy bivši fudbaler Marseilla.

Oglasi

Što se tiče O'Neilla, svoj fudbalski vrhunac je imao krajem prošlog i početkom ovog stoljeća. Nakon pet sezona u Cagliariju stigao je u Juventus te je dijelio svlačionicu sa velikanima poput Zinedinea Zidanea i Alessandra Del Piera.

Od fudbala je uspio zaraditi oko 14 miliona eura, ali nakon odlaska u penziju sve je naglo potrošio pa se doveo u situaciju da je morao konobarisati.

"Žene bi me osvojile kad se napijem i pokušavale da me promijene, ali to nije bilo moguće. Nudili su mi i pomoć psihologa. Sada su sve moje bivše žene bogatije od mene", ranije je izjavio fudbaler koji nosio nadimak Mađioničar zbog svog načina igre.

Ostao je upamćen da je u jednom meču Cagliarija i Salernitane u nekoliko navrata sjajnim driblinzima ponizio tada mlađahog Gennara Gattusa koji se zaista loše proveo taj dan te mu nije preostalo ništa drugo nego da počne udarati Urugvajca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S Juventusom je osvojio jedan Scudetto, dok ima i titulu prvaka Urugvaja s Nacionalom. U reprezentaciji svoje zemlje nije ostavio dubok trag. Na 19 mečeva zabio je dva gola.

Bio je omiljen među Urguvajcima, ali i navijačima Stare dame iz Torina.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
nijeni cudo sto je umro sekil onil imo je dvjesta kila
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije