Prioritet dovođenje golmana

Bild otkrio Neuerovog nasljednika, mnogi su iznenađeni potezom Bayerna

Edmir Škorić

Manuel Neuer je u decembru prošle godine doživio nesreću na skijanju, te je morao na operaciju koljena i za njega je sezona završena.

Neuer je nakon neočekivanog ispadanja reprezentacije Njemačke na Svjetskom prvenstvu u Kataru odlučio da uzme desetak dana odmora prije povratka treninzima s ekipom Bayerna, ali je sve krenulo po zlu.

Jasno je da je skijanje jedan od sportova koji je zabranjen nogometašima dok imaju ugovore s nekim klubovima upravo zbog činjenice da vrlo lako može doći do ozbiljnijih povreda.

Neuer je rizikovao i na kraju doživio ozbiljnu povredu, a čelnike Bayerna stavio je na velike muke jer moraju sada iznenada da pronađu novog golmana.

Najprirodniji kandidat bio je Bayernov golman Alexander Nuebel koji je na posudbi u Monacu, ali on je odbio da se vrati prije ljeta, kada mu ističe ponuda u francuskom klubu.

Spominjao se i Dominik Livaković nakon sjajnih partija u Kataru, kao i marokanski golman Bono, ali Bild tvrdi da je Bayern spas vidio u nekadašnjem reprezentativcu Kevinu Trappu, koji dosta dobro brani u Eintracht Frankfurtu.

Navodno su u Bayernu već uspostavili kontakte sa igračevim agentom i pokušat će da ga dovedu ovog mjeseca. Trapp ima ugovor do ljeta 2024. godine, a Eintracht bi produžio ugovor s njim. Ipak, odluku će na kraju donijeti sam golman.

On je u Frankfurt došao 2019. godine iz PSG-a, te je bio jedan od ključnih u osvajanju naslova Evropske lige prošle godine. Ove sezone je upisao 24 nastupa u svim takmičenjima i šest puta je sačuvao svoju mrežu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njemački golman je u prošlosti s PSG-om tri puta osvojio naslov prvaka Francuske i isto toliko puta francuski kup, te francuski liga kup i pet francuskih Superkupova.

Bayern radi na njegovom dovođenju i Bild tvrdi da je on prvi na listi želja, s tim da klub istovremeno razmatra i druge opcije.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.