Salihamidžić smiruje situaciju: "On nosi Bayernov gen"
FOTO: EPA

Mogla bi da bude zanimljiva zima u Minhenu

Salihamidžić smiruje situaciju: "On nosi Bayernov gen"

Haris Zilić

Dosta se posljednjih dana govorilo o sudbini Lucasa Hernandeza (26) u redovima Bayerna. Francuski fudbaler ima ugovor sa Bavarcima do do ljeta 2024. godine, ali govorilo se da bi ove zime mogao napustiti Minhen.

Hernandez je bio na meti pojedinih evropskih klubova, oglašavala se i Barcelona, a prije svega i sam fudbaler nije bio zadovoljan u posljednje vrijeme u bavarskom gigantu.

Hernandez je na minulom Mundijalu u Kataru odigrao samo 13 minuta za Francusku koja je nakon penala poražena u finalu od selekcije Argentine i tako Trikolori nisu odrbanili titulu prvaka svijeta.

Razlog male minutaže je činjenica da se povrijedio u prvom duelu protiv Australije i morao je na operaciju.

Pomenuti fudbaler se lagano oporavlja od povrede i čeka šta će biti u nastavku karijere.

O sudbini 26-godišnjeg defanzivca u redovima Bayerna oglasio se i Hasan Salihamdižić koji čini se smiruje loptu.

Oglasi

"Razgovori sa Lucasovim agentima su jako dobri, on nosi Bayernov gen. Njegova budućnost je u Bayernu, u to nema sumnje", rekao je Salihamidžić.

Bavarci neće puno šopingovati u januaru to je već poznato, ali ako slučajno ne bi došlo do dgovora sa Hernandezom i agentima moglo bi biti promento u januaru.

Lucas Hernandez je u Bayern došao u julu 2019. godine iz redova Atletico Madrida gdje je prošao sve omladinske kategorije i igrao za prvi tima, a to mu je bio i jedini klub prije Bayerna.

U omladinskim kategorijama prošao je i sve selekcije Francuske za koje je skupio 28 nastupa od U16 do U21 kategorija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Naravno, kasnije nije bilo dileme za koju će reprezentaciju nastupati u budućnosti jer je bilo govora da bi mogao obućži i dres Španije.

Za seniorsku reprezentaciju Francuske Hernandez je skupio 33 nastupa i nema još uvijek pogodak.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi