Ni 'prljava' igra nije pomogla Bayernu da završi veliki posao
Talentovani engleski fudbaler danas je jedan od najboljih veznjaka u Evropi iako ima samo 19 godina (Foto: EPA)

Jude Bellingham rekao 'NE'

Ni 'prljava' igra nije pomogla Bayernu da završi veliki posao

Midhat Šljivak

Bayern iz Minhena prethodnih godina je znao opustošiti rivale iz Bundeslige. Dovodili su najbolje igrače iz drugih timova, a mnogima su znali i pokvariti već dogovorene poslove.

Bayern je bez dileme najveći njemački klub, ali Bavarcima mnogi zamjeraju to što slabe rivale iz Bundeslige kupujući im najbolje igrače.

Mnogi su uvjereni da to rade namjerno, ali realno gledajući, fudbaleri su ti koji žele trofeje i novac i Bayern se nameće kao realan izbor najboljih fudbalera iz Njemačke.

Međutim, ima i onih koji su hladnokrvno odbili Bayern kako bi potpisali za još jednog velikana - Borussiju iz Dortmunda.

BvB je 2020. godine napravio fenomenalan posao. Platili su 25 miliona eura Birminghamu za tada 17-godišnjeg Judea Billinghama, a danas je ovaj mladi fudbaler jedan od najboljih veznjaka Evrope i vrijedi pet puta više.

Interesantno je svakako da je Bayern pokušao pokvariti ovaj posao Borussiji. Otkrio je to nekadašnji prvi čovjek Birminghama Ren Xuandong.

Oglasi

Bavarski velikan je nudio više novca klubu i igraču. Pokušali su igrati i malo prljavije. Preko oca mladog veznjaka su pokušali zaustaviti transfer, ali Jude je donio odluku da ide u Borussiju i nije želio ni čuti za Bayern.

"Bayern je u posljednji trenutak pokušao povećati ponudu. Ponudili su i ogroman bonus igraču, ali on nije prihvatio", rekao je Xuandong.

Otac mladog fudbalera je taj koji je također pokušao pokvariti dogovoreni posao. Tražio je da se sačeka, ali Jude to nije želio učiniti.

"Posljednjeg dana, kada je trebao potpisati za Dortmund, nazvao me njegov otac i zatražio je da sačekamo još malo prije nego što se papiri potpišu".

"Međutim, Jude je odabrao Dortmund ispred Bayerna bez obzira što je znao da neće imati novca kao u Minhenu, niti će osvajati trofeje. Sve je to ostavio kako bi se razvio na pravi način", rekao je Xuandong.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jude Bellingham danas je jedan od najboljih veznjaka Evrope, a njegova vrijednost na tržištu je 110 miliona eura. U posljednje vrijeme se povezuje s prelaskom u Real Madrid, ali i Liverpool.

Postao je ovaj 19-godišnjak i standardan član reprezentacije Engleske i zaista se radi o velikom talentu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...stize mali kod cika Kloppa,u najveci engleski klub,da postane igrac svjetske klase...
0 10
Sloboda
A Bayern slabi BVB tako što je htio kupiti igrača iz Birminghema??
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti