Legenda prozvala Salihamidžića zbog drugog krivca: "Neka nađu pravi odgovor i to brzo"

Burno je u Bayernu

Legenda prozvala Salihamidžića zbog drugog krivca: "Neka nađu pravi odgovor i to brzo"

Admin Čaušević

U Bayernu drugi dio sezone ne dočekuju spokojno. Glavni krivac za to je Manuel Neuer koji je slomio nogu tokom skijanja i za njega je sezona već završena zbog čega je Hasan Salihamidžić pred velikim izazovom.

Legendarni fudbaler Bayerna Stefan Effenberg je otvoreno kritikovao Manuela Neura zbog njegove neopreznosti, ali poslao i otrovnu strijelicu prema Hasanu Salihamidžiću i Oliveru Kahnu.

Effenberg je jasno poručio Neueru da je treba snositi odgovornost zašto je ugrozio Bayernovu sezonu, te poručio Salihamidžiću i Kahnu da pronađu brzi odgovor.

"Neuerova povreda velika je praznina koju Bayern mora popuniti. Nemarom je ugrozio Bayernovu sezonu", kazao je nekada sjajni veznjak te nastavio:

"Za Hasana Salihamidžića i Olija Kahna ovo je najveći izazov od kada su pruzeli , jer je povreda došla neočekivano. Sada moraju brzo dati prave odgovore."

Bayern se već sedmicama povezuje sa raznim golmanima, ali zamjene za Neura još uvijek nema. Spominjali su se Dominik Livaković, Yann Sommer kao Alexander Nebel.

Oglasi

Upravo se najćešće govorilo o povratku Nubela u Bavarsku, ali kako sada stvari stoje posudbu sa Monacom je nemoguće prekinuti dok i sam čuvar mreže nije zainteresovan da se vrati svjestan da će Neuer biti spreman za novu sezonu.

Effenberg je Bayern okarakterisao kao najvećeg gubitnika Svjetskog prvenstva. Objasnio je i zašto ima takvo mišljenje.

"Skoro svi igrači su se iz Katara vratili razočarani. Nijemci svakako, ali i Francuzi koji su tragično izgubili finale. To boli Bayern psihološki", kazao je on.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osim Neuera Bayern je ostao i bez Lucasa Hernandeza, a od ranije je povrijeđen i Sadio Mane što će prema Effenbergu stvoriti velike probleme Julianu Nagelsmannu.

I dok Bavarci ne bi trebali imati većih problema oko odbrane titule prvaka Njemačke, najveći izazov slijedi već u osmini finala Lige prvaka i dvomeč protiv PSG-a.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi