ACB liga

Sjajno prvo i očajno drugo poluvrijeme Muse u El Clasicu, Barcelona slavila u Madridu

Edmir Škorić

U okviru 14. kola španske ACB lige sastali su se Real Madrid i Barcelona, što je bio njihov već treći okršaj ove sezone. Pobjedu je na kraju odnijela ekipa Barcelone koja je slavila rezultatom 87:78.

Kao i obično, dueli dva najveća španska kluba donose dosta neizvjesnosti i uzbuđenja, pa je tako bilo i večeras u WiZink Centeru u Madridu.

Barcelona je vodila većim dijelom prve četvrtine, a na kraju iste imala je vodstvo 28:26. Barca je bila bolja tokom druge četvrtine, ali se Real budi u završnici prvog dijela, te na kraju trojkom Sergija Llulla sa centra stiže do preokreta i vodstva 44:42.

Serijom 7:0 Barcelona otvara treću četvrtinu, a onda a onda serija Reala koji preuzima vodstvo. Katalonci na kraju treće četvrtine na +5 (62:57).

Real se brzo vratio početkom zadnje četvrtine, no dvije vezane trojke Barcu vraćaju na plus šest (62:68).

Barcelona je imala +8 na četiri minute do kraja, zahvaljujući pogreškama Realovih košarkaša, koji su srljali iz napada u napad.

Ovo je bila 11. pobjeda Barcelone i sada se izjednačila sa Realom na vrhu tabele koji također ima omjer od 11 pobjeda i tri poraza.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Tavares je predvodio Real sa 19 poena i 10 skokova, Yabusele je ubacio 14, a naš Džanan Musa 14 poena uz jedan skok i dvije asistencije. Dvocifren je bio još Poirier sa 10 poena.

Kod Barcelone Laprovittola je sa 19 poena bio najefikasniji, imao je i šest asistencija. Higgins je ubacio 18, ali čak 14 poena u zadnjoj četvrtini, a Mirotić 12 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.