Musa spavao u Vitoriji, Real imao noć za zaborav
FOTO: EPA

Trijumf Baskonije u 16. kolu Eurolige

Musa spavao u Vitoriji, Real imao noć za zaborav

H. Zilić

Španski derbi odigran je u 16. kolu Eurolige. Baskonija je u Vitoriji dočekala Real Madrid. Viđena je veoma uzbudljiva utakmica u kojoj je na kraju slavio domaćim tim rezultatom 92:86.

Prema očekivanju utkamica je išla na veliki broj poena.

Da će ovo biti napadačka rola oba tima naslutila je i prva četvrtina koju je Real dobio sa 24:28.

U drugoj četvrtini uraganska igra domaćina.

Baskonija je u drugom periodu jednostavno sve pogađala, Real je bio izgubljen na terenu i domaći to koriste da drugi period dobiju sa čak 35:15 i na poluvrijeme odu sa rezultatom 59:43.

Kraljevi se bude u trećoj četvrtini. Odmah na startu drugog poluvremena prave seriju 4:12 i treći period su dobili sa 14:26.

Oglasi

Gosti su i u posljednjem periodu nastavili sa ritmom iz treće četvrtine, tako da u posljednjih pet minuta utakmice ulazimo u dramatičnnu završnicu, rezultat je glasio 79:75 za Baskoniju.

U finišu utakmice više koncetracije i preciznosti imala je ekipa Baskonije do konačnih 92:86.

U timu Reala naš Džanan Musa nije imao svoju noć. Na terenu je proveo 15 minuta i ubacio šest poena uz jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najbolji pojedinac u dresu Reala bio je Deck sa 17 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Kod Baskonije najefikasniji je bio Howard sa 28 poena od čega je bilo šest ubačaja za tri poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Druga četvrtina presudila, prevelika prednost koja se u trećoj četvrtini skoro pa skoz otopila. Pa malo ne jasne odluke Chus Matea, da Tavaresa pošalje na klupu jer je pokupio četvrti faul, Poirier je ušao i ljudi su napravili seriju koju su sačuvali do kraja. Hezonja i Musa su morali više minuta odigrat, pogodili bi dvije,tri trice što bi bilo presudno.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi