Bez Muse nema Reala: Džanan ušao u igru i odmah stvari došle na svoje
FOTO: EPA

U uzbudljivom meču nastupio i Sulejmanović

Bez Muse nema Reala: Džanan ušao u igru i odmah stvari došle na svoje

H. Zilić

Odigran je zanimljiv duel 13. kola španske ACB lige. U Baskiji ekipi Bilbaa gostovao je Real Madrid i na kraju su Kraljevi slavili trijumf rezultatom 80:85.

Real je dobro otvorio susret i prvu četvrtinu dobili su sa 16:21.

Ipak u drugom periodu bolja igra domaćina koji su slavili sa 26:21 i na poluvrijeme se odlazi rezultatom 42:42.

Kada su u Realu vidjeli da nema šale sa Bilbaom veću minutažu je dobio naš Džanan Musa kojeg su odlučili čuvati za mečeve Eurolige, ali bez najboljeg sportiste BiH za 2022. godinu očigledno ne ide igra Reala.

Na krilima Muse Real je lomio žilave domaćine u trećem i četvrtom periodu, a u posljednji minut ušlo se u egalu rezultatom 80:82 za Real.

Ipak do kraja meča više koncetracije su imali Madriđani za konačan trijumf rezultatom 80:85.

Oglasi

U timu Reala naš Džanan Musa je za 25 minuta na parketu psotigao 14 poena dodao tri skoka i dvije asistencije, Tavares je imao double-double učinak od 15 poena i 12 skokova.

U redovima Bilbaa prvo ime je bio nevjerovatni Hakanson sa 29 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

U domaćoj ekipi 20 minuta na parketu je proveo još jedan bh. reprezentativac Emir Sulejamnović koji je susret završio sa četiri poena i četiri skoka.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Real Madrid je lider s omjerom 11-2.

Sa druge strane ekipa Bilbaa je ostala osmoplasirana, ali sada imaju omjer 7-6 i očekuje ih velika borba za plasman u play off na kraju sezone.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...ja ne znam jel vi gledate ove utakmice ili pisete na osnovu statistike...Musa veceras jako los,izgubio 5-6 lopti,u odbrani ziva promaha,a ni sut nije bio na nivou...
5 3
Adrian
SERGIO LLULL INSTITUCIJA
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi