Foto: NK Rijeka

Prijateljska utakmica

Na pogon dojučerašnjih Plemića: Jakirović i Rijeka brojali do 14, Janković pogađao i izborio penal

Eldar Ganibegović

Mnogo sreće su navijačima Zrinjskog donosili Sergej Jakirović i Niko Janković, a sada je ovaj tandem u NK Rijeka. Ako se po jutru dan poznaje, slavit će ih i na Kantridi.

Danas je odigrana prijateljska utakmica na pomoćnom terenu u kampu HNK Rijeka u kojoj su izabranici Sergeja Jakirovića brojali do 14. Bilo je 14:0, a protivnik je bio MFK Dolny Kubin.

Jasno je od prve minute bilo ko će se pitati o svemu u ovoj utakmici, a to je bila Rijeka. Pogodio je Jurić za 1:0 u trećoj minuti, da bi tri minute kasnije prvijenac u dresu Rijeke postigao i sjajni dojučerašnji veznjak Zrinjskog, Niko Janković. 

Bio je Janković zaslužan i za naredna dva gola Rijeke. Prvo je izborio penal koji je u 13. minuti u gol za 3:0 pretvorio Frigan.

U 25. minuti na rezultat se povećao na 4:0. Sjajan dupli pas su odigrali Jurić i Janković, a sjajni veznjak sigurno pogađa.

Frigan i Jurić su do kraja prvog dijela postigli još po jedan pogodak za odlazak na pauzu pri rezultatu 6:0, nakon čega je Sergej Jakirović odlučio da promijeni kompletan tim.

U nastavku smo vidjeli još osam golova, a pogađali su Djouahra (2), Hodža (3), Djuričin, Prince i Smolčić. 

Prvi zvanični meč Rijeku očekuje 21. januara u okviru 18. kola HNL, a protivnik će biti Osijek na Gradskom vrtu. 

Što se Jakirovića i Jankovića tiče, bh. stručnjak je sjajnom hrvatskom veznjaku mnogo vjerovao dok je bio trener Zrinjskog, a očekuje se da to bude slučaj i na Kantridi.

Prijateljska utakmica:

NK Rijeka - MFK Dolny Kubin 14:0 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.