Prijateljske utakmice

Furiozno drugo poluvrijeme za ubjedljivu pobjedu Francuske, Poljska sigurna protiv Irana

Esmer Oštraković

Sinoć je odigrano nekoliko prijateljskih utakmica u okviru priprema za Svjetsko rukometno prvenstvo, a Francuska je ostvarila pobjedu protiv Nizozemske.

Francuzi su sasvim sigurno jedni od favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva, a prvi pripremi duel odradili su jako dobro.

Ostvarili su pobjedu na domaćem terenu i to sa 43:32. Jasno je bilo da su Francuzi favoriti na ovom susretu, a oni su to i potvrdili ubjedljivom pobjedom.

Prvi dio utakmice prošao je u ujednačenoj borbi, te se igralo gol za gol, a na pauzu se otišlo pri minimalnom vodstvu Francuske od 19:18.

U drugom poluvremenu viđena je dosta kvalitetnija predstava Francuza, te su na kraju slavili ubjedljivu pobjedu od 43:32.

Guillaume Gille, selektor Francuske, sedam dana prije početka Svjetskog prvenstva skratio je spisak na šesnaest igrača.

Romain Lagarde ostao je na tribinama, dok se Yanis Lenne i Charles Bolzinger oporavljaju od povreda.

Najefikasniji kod Francuske bio je Tournat koji je postigao osam golova, a zanimljivo da niije imao niti jedan promašaj na utakmici.

Sa druge strane bolji od ostalih kod Nizozemske bio je Steins koji je postigao šest golova.

U ostalim susretima postignuti su sljedeći rezultati:

Poljska – Iran 32:27
Tunis – Alžir 32:30
Egipat – Češka 33:30
Belgija – Maroko 30:28

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.