Objavljen spisak za Svjetsko prvenstvo: Francuska izgleda moćno i ide po novo zlato

Gille odlučio na koga računa

Objavljen spisak za Svjetsko prvenstvo: Francuska izgleda moćno i ide po novo zlato

Esmer Oštraković

Selektor Francuske reprezentacije, Guillaume Gille objavio je spisak rukometaša na koje računa na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Francuzi će se okupiti za pet dana, tačnije 26.12. i biti će zajedno do 30.12., a zatim idu na pauzu zbog novogodišnjih praznija.

Gille neće moći računati na N'Guessana koji je slomio lijevu ruku na utakmici Lige prvaka, a od ranije su odsutni Descat i Pardin.

Reprezentativnim obavezama se vraća Elohim Prandi, a novajlija na spisku je srednji bek Montpelliera, Kyllian Villeminot.

Francuska se nalazi u grupi B zajedno sa Poljskom, Saudijskom Arabijom i Slovenijom. Prvenstvo će otvoriti 11. januara utakmicom protiv Poljske.

Na spisku se nalaze sljedeći igrači:

Golmani: Charles BOLZINGER (Montpellier HB) – Rémi DESBONNET (Montpellier HB) – Vincent GÉRARD (Saint Raphaël Var HB)

Krila: Mathieu GREBILLE (Paris SG HB) – Dylan NAHI (PGE VIVE Kielce), Benoît KOUNKOUD (PGE VIVE Kielce) – Yanis LENNE (Montpellier HB) – Valentin PORTE (Montpellier HB)

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Bekovi: Thibaud BRIET (HBC Nantes) – Nikola KARABATIC (Paris SG HB) – Romain LAGARDE (Pauc) – Élohim PRANDI (Paris SG HB), Kentin MAHÉ (Veszprèm) – Nedim REMILI (PGE VIVE Kielce) – Kyllian VILLEMINOT (Montpellier HB), Dika MEM (FC Barcelone) – Melvyn RICHARDSON (FC Barcelone)

Pivotmeni: Ludovic FABREGAS (FC Barcelone) – Luka KARABATIC (Paris SG HB) (cap) – Nicolas TOURNAT (PGE VIVE Kielce)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti