Francuzi na spektakularan način stigli do preokreta i pobijedili Dansku

Poznati parovi polufinala

Francuzi na spektakularan način stigli do preokreta i pobijedili Dansku

E. Čaušević

Rukometaši Francuske večeras su u sjajnoj utakmici pobijedili Dansku sa 30:29 i uspjeli su da se plasiraju u polufinale Evropskog prvenstva.

Danska je ranije osigurala mjesto u polufinalu dok Francuska nije imala pravo na poraz jer je u tom slučaju dalje išla selekcija Islanda.

Islanđani su se nadali da će Danska slaviti u ovom meču i nakon prvog poluvremena tako je i djelovalo, ali je Francuska napravila u nastavku utakmice sjajan preokret i uspjela je da dođe do pobjede.

Danci su meč odlično ovorili i ekspresno poveli sa 3:0, a Francuzi su se dosta mučili u svojoj igri. Danska je održavala prednost i u finišu prvog dijela odigrala je fantastično i došla do pet golova prednosti, a na pauzu se otišlo kod rezultata 17:12.

Početkom drugog poluvremena Danska je nastavila s dobrom igrom i održavala je svoju prednost, te se činilo da će Francuzi biti večeras najveći gubitnici.

Međutim, u finišu meča Francuska je odigrala nevjerovatno. Gubili su sa 27:22, a onda je krenula serija. Francuzi su došli na samo jedan gol zaostatka (28:27), te su uspjeli nakon toga da se odbrane i poravnaju na 28:28.

Danci su nakon toga poveli sa 29:28, ali u posljednjoj minuti meča Francuska pravi preokret. Zabili su dva gol i po prvi put poveli na ovom meču sa 30:29 što je bio na kraju i konačan rezultat ove utakmice.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Iz ove grupe u polufinale na kraju idu Francuska i Danska, dok je Island završio treći. Od EP-a iz ove grupe oprostili su se Hrvatska, Nizozemska i Crna Gora.

U polufinalu Francuska igra protiv Švedske, dok će Danci snage odmjeriti protiv selekcije Španije.

Top Komentari

Eno30
Namjestaljka u rukometu se kalkulise ko na koga ide. Za mene su Danci glavni favoriti. Zao mi je Islanda vise bi volio da su oni osli dalje
12 3
Chelsea_for_life
Namjesteno, sta reci drugo.
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi