Sportski direktor Shakhtara stigao je u London na pregovore o transferu mlade ukrajinske zvijezde kojeg žele Arsenal i Chelsea (Foto: Twitter)

Darijo Srna stigao na pregovore

Londonska kafa iza koje se krije posao od 100 miliona eura

Midhat Šljivak

Legenda hrvatskog fudbala i aktuelni sportski direktor ukrajinskog Shakhtara Dario Srna, stigao je u London gdje će večeras prisustvovati utakmici Chelseaja i Manchester Cityja, ali će nakon toga sjesti za pregovarački stol kako bi razgovarao o prodaji mladog fudbalera Mykhaila Mudryka.

Mladi ukrajinski fudbaler Mykhailo Mudryk (22) privukao je veliku pažnju na sebe. Arsenal i Chelsea spremni su izdvojiti desetine miliona eura kako bi ga doveli u svoje redove, a Darijo Srna kao predstavnik kluba danas je stigao u London na pregovore.

Srna se pred utakmicu Chelseaja protiv Manchester Cityja družio sa starim poznanicima Eduardom Da Silvom i Willianom, a sada mu slijedi onaj teži dio posla - pregovori oko transfera Mudryka.

Neposredno pred fotografiju Srne iz Londona potpredsjednik Shakhtara Carlo Nicolini saopštio je kako klub ne žuri s prodajom.

"Ne žurimo s prodajom Mudryka. Novac nam ne treba. Mykhayla smatramo boljim fudbalerom od Antonyja i jasno vam je kolika je njegova vrijednost. Cijena je jasna", rekao je Nicolini.

Jasno se da zaključiti da ukrajinski klub za 22-godišnjeg fudbalera žele 100 miliona eura. To je cifra koju je Manchester United izdvojio za Antonyja.

Oni smatraju da njihov dijamant nije ništa slabiji fudbaler od reprezentativca Brazila i da je cijena od 100 miliona eura sasvim realna.

Sam Darijo Srna je prije nekoliko dana poručio kako je i jedan Jack Grealish koji ne pokazuje previše u dresu Cityja koštao 100 miliona i da je njihov igrač barem isti nivo.

"Ko želi da potpiše Mudryka morat će platiti ogromnu sumu novca, u protivnom ga naš predsjednik neće prodati. Jack Grealish je prodat za sto miliona, a Mudrykov nivo nije manji", kazao je Srna.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Shakthar je navodno već odbio ponudu Arsenala od 60 miliona eura. Chelsea se potom uključio u igru i vidjet ćemo gdje će mladi ofanzivac na kraju završiti.

Mudryk je u prvom dijelu sezone za Shakhtar u svim takmičenjima odigrao 18 mečeva, te je zabio čak deset golova i dodao osam asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.