Navukli su ga koferom novca na stolu - "Zbunjen je, izludili su ga"
Najbolji mladi igrač na Mundijalu u Kataru dobio je brojne ponude za nastavak karijere, a on je postigao dogovor s Chelseajem. Ipak, za sada od transfera nema ništa (Foto: EPA)

Ništa od velikog transfera

Navukli su ga koferom novca na stolu - "Zbunjen je, izludili su ga"

Midhat Šljivak

Enzo Fernandez (21) usprkos svim najavama neće postati novi član Chelseaja. To je objavio trener Benfice Roger Schmidt koji je saopštio kako je londonski klub namamio mladog fudbalera velikim novcem te da su glumili kako ga žele platiti 120 miliona eura, koliko je odštetna klauzula.

Roger Schmidt je na današnjoj press konferenciji saopštio kako Enzo Fernandez ostaje u Benfici i da je Chelsea napravio 'grešku u koracima' koja će ih skupo koštati.

Schmidt je danas o Enzu Fernandezu imao riječi hvale, ali tvrdi da ga je Chelsea navukao.

"Odličan momak i fantastičan igrač. Želimo da ostane u Benfici", rekao je Schmidt i nastavlja:

"Situacija za njega nije laka. Igrao je na Svjetskom prvenstvu, postao je prvak, dobio je ponude i dosta je novca na stolu. Naravno da će mladog igrača takvo nešto zbuniti".

Tvrdi da će Fernandez biti kažnjen zbog toga što je bez dozvole kluba otišao u Argentinu.

Oglasi

"Nije imao dozvolu da ide u Argentinu. To je neprihvatljivo i snosit će posljedice. Neću ih reći, ali će ih biti", istakao je Schmidt i dodaje:

"Ne želimo ga prodati. Niko od nas. Znamo da ima klauzulu, a ako želi ići i ako neko plati, ne možemo protiv toga. Trenutno, postoji klub koji ga želi. Znaju da ga ne želimo prodati, pokušavaju ga pridobiti, ali"...

"Ono što rade je nepoštovanje prema svima. Ne mogu prihvatiti ono što rade. Izludili su igrača, pretvarali su se da žele platiti klauzulu, a kasnije žele pregovarati. Ništa više neću reću o Enzu", rekao je trener Benfice.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Enzo Fernandez je u redove lisabonskog kluba stigao prošlog ljeta iz River Plate za 14 miliona eura, a ove sezone je odigrao 25 utakmica i ostvario je učinak od tri gola i pet asistencija.

Ovaj 21-godišnjak je s Chelseajem dogovorio uslove, ali londonski klub se prema Benfici ponio neprofesionalno i čini se da je priča oko transfera na Stamford Bridge gotova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti