Stigao je na posudbu

Manchester United ima novog golmana

Samir Mlaćo
I dok se priča o mogućem odlasku skupo plaćenog Davida de Gee, Manchester United je danas doveo novog golmana.

Radi se o Jacku Butlandu koji je stigao iz Crystal Palacea na posudbu do kraja sezone, a to je sasvim očekivano. Naime, on je doveden kao zamjena s obzirom da je Newcastle sa posudbe vratio Martina Dubravku.

Butland će biti zamjena za De Geu kojem uskoro ističe ugovor, a spominje se da neće biti produžen. Ipak, postoji opcija da Španac ostane, ali za manju platu.

Ističe da mu je u Manchesteru fino te da tu i želi završiti karijeru. I ne čudi što govori, s obzirom na primanja. Godišnje zarađuje 22 miliona eura.

Opušten sam, sigurno će sve da se najbolje završi. Želim da završim karijeru u Mancheseru, sretan sam u ovom klubu“, rekao je on.

U Manchesteru će možda i pristati na novi dogovor, no uslov će biti smanjenje plate. U United je stigao sada već davne 2011. godine, te je upisao više od 500 nastupa.

Manchester se želi itekako pojačati ovog januara, a u igri je više imena. Ponajviše su pojačanja potrebna u ofanzivnom dijelu, a čini se da je najbliži dolasku nekadašnji član Dinama Daniel Olmo. Olmo trenutno nastupa za njemački Leipzig.

Crveni đavoli nude 60 miliona eura, a 12 miliona bi pripalo zagrebačkom Dinamu, te bi svi sigurno bili itekako zadovoljni.

Olmo je jako dječak igrao za Barcelonu, nije dobio šansu i otišao je u Dinamo. Oduševio je i jasno je bilo da će brzo napustiti klub. Spominjalo se i to da će možda obući dres reprezentacije Hrvatske, no on je naravno odabrao Španiju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Manchester bi mogao doći i Karim Benzema koji gotovo sigurno neće potpisati novi ugovor sa Real Madridom.

Naime, njemu ističe ugovor s timom iz Madrida, a ponuda svakako neće nedostajati, te od ovog mjeseca ima pravo da pregovara s bilo kojim drugim timom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.