Manchester United sprema dogovor sa Milanom za Girouda?

Hitno im je potrebno pojačanje u napadu

Manchester United sprema dogovor sa Milanom za Girouda?

Samir Mlaćo
Olivier Giroud vratio se treninzima u Milanu, a špekuliše se da će uskoro potpisati novi ugovor, no sada stižu informacije o mogućem odlasku iz Serije A.

On je iz Chelseaja stigao u Milan, te osvojio naslov Serije i postigao 23 pogotka, a čelnici Milana itekako imaju želju da se saradnja nastavi i naredne sezone, s obzirom da mu ugovor ističe na ljeto.

Ipak, informacije iz Engleske kažu da je za iskusnog napadača zainteresiran Manchester United.

Manchester ima problema u napadu, ostalo je i upražnjeno mjesto odlaskom Cristiana Ronalda, te im treba provjereno ime i golgeter koji će brojne šanse uspješno završavati.

Prvi pick je Giroud, no veliko je pitanje da li će se Francuz sada odlučiti za promjenu sredine. United bi ga prema prvim informacijama doveo na posudbu do kraja sezone.

U prvom dijelu sezone Giroud je upisao 19 nastupa te postigao devet pogodaka. Ponikao je u Grenobleu, a zatim nastupao za Istres, Tours, Montpellier te Arsenal.

Oglasi

Na meti Manchstera je i sjajni Španac Dani Olmo te je jasno da Crveni đavoli u januaru itekako žele ojačati ekipu. Za Olma nude 60 miliona eura, što će Leipzig teško odbiti.

Olmo je jako dječak igrao za Barcelonu, nije dobio šansu i otišao je u Dinamo. Oduševio je i jasno je bilo da će brzo napustiti klub. Spominjalo se i to da će možda obući dres reprezentacije Hrvatske, no on je naravno odabrao Španiju. U Manchester bi mogao doći i Karim Benzema koji gotovo sigurno neće potpisati novi ugovor sa Real Madridom.

Naime, njemu ističe ugovor s timom iz Madrida, a ponuda svakako neće nedostajati, te od januara ima pravo da pregovara s bilo kojim drugim timom.

Kako prenosi El Nacional, Karim Benzema je na radaru dva engleska velikana, a u pitanju su Arsenal i Manchester United.

Poznato je da Real Madrid igračima starijim od 30 godina daje ugovore samo na jednu godinu, a vidjet ćemo da li će doći do novog dogovora s Benzemom ili će on dignuti sidro i otići.

Manchester je trenutno na četvrtom mjestu Premier lige sa 35 osvojenih bodova, devet manje od lidera Arsenala. Crveni đavoli se nadaju da će izboriti plasman u Ligu prvaka, a svakako da su im za to potrebna pojačanja.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi