Agent 24-godišnjeg čuvara mreže smatra da Vladan Kovačević ima kvalitet da brani u Bayernu

Zanimljiva situacija

Vjerovali ili ne: Agent ponudio Vladana Kovačevića Bayernu

Midhat Šljivak

Nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Vladan Kovačević (24) ponuđen je ekipi minhenskog Bayerna i to od strane njegovog agenta koji ga smatra najboljim mladim golmanom Evrope.

Vladan Kovačević, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, ponuđen je minhenskom Bayernu. Učinio je to njegov menadžer Franjo Vranjković.

On smatra da je 24-godišnji Kovačević najbolji mladi golman Evrope i pozvao je bavarskog velikana da ga dovede.

"Predlažem Bayernu da razmisli o dovođenju Vladana Kovačevića. On je najbolji mladi golman u Evropi. Nijedan golman nema ono što on ima", rekao je Vranjković za njemačke medije.

Na ovaj način ovaj agent vjerovatno samo želi povećati interes za 24-godišnjeg golmana koji brani jako dobro u poljskom Rakowu te se povezuje s brojnim timovima.

Međutim, teško je očekivati da Bayern uopšte razmišlja o Kovačeviću bez obzira na to što njegov agent govori jer ipak je riječ o velikanu koji uzima samo fudbalere svjetske klase.

Bavarci su u potrazi za kvalitetnim rješenjem na golu u ostatku sezone s obzirom na to da je Manuel Neuer slomio nogu i da je za njega sezona završena.

Glavni kandidat za jedinicu bavarskog giganta je reprezentativac Švicarske Yann Sommer, a moguć je povratak i Alexandera Nubela iz Monaca.

Podsjetimo, Vladan Kovačević je prošao omladinske selekcije FK Sarajevo, a u prvom timu je branio tri sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Uslijedio je potom transfer u Poljsku. Rakow je bio jako dobar izbor i Kovačević u ovom klubu brani zaista dobro.

Ovaj čuvar mreže je branio za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Međutim, pozive u A tim redovno je odbijao od Ivayla Peteva i navodno je zainteresovan za dres reprezentacije Srbije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.