Javili se iz Igmana: "Duraković je naš igrač, i mi se nešto pitamo"
Duraković u duelu protiv FK Sarajevo

Da li će lijevi bek preseliti na Koševo?

Javili se iz Igmana: "Duraković je naš igrač, i mi se nešto pitamo"

Adnan Beganović

FK Sarajevo u potazi je za pojačanjima, a jedan od onih koji bi mogao pojačati Bordo tim je i mladi lijevi bek Elvir Duraković. Neslužbeno, kontakti su uspostavljeni, ali svakako da se za transfer pita i Igman s kojim Duraković ima ugovor do kraja sezone.

Da li će lijevi bek Elvir Duraković ovog ljeta preseliti iz Konjica u FK Sarajevo, pita se i FK Igman. Naime, Duraković je velika želja čelnika bordo kluba, no on ima i važeći ugovor sa FK Igman još pola godine. FK Igman tako ima posljednju riječ te će sa Koševa prvo morati dogovoriti sa posljednjeplasiranim timom Premijer lige.

Za SportSport.ba su se javili iz FK Igman i jasno su poručili da za njihovog fudbalera ima upita, ali da je on za klub vezan ugovorom još pola godine te da se i oni pitaju o transferu.

“Bilo je upita, što nas ne iznenađuje. Ne krijemo to, nije Sarajevo jedini klub koji se interesira za našeg igrača. No, Duraković je naš igrač još pola godine, i mi se pitamo“.

Jasna je to poruka iz Igmana, a navodno postoji mogućnost da iz FK Sarajevo pošalju jednog ili dvojicu nogometaša na posudbu uz procente od narednog transfera.

Oglasi

Sve će biti jasnije u narednim danima. Bordo klub sa pripremama počinje 9. januara, dok 12. januara  starta i Igman koji će sa klupe predvoditi bivši trener FK Sarajevo Husref Musemić.

Duraković je ponikao u NK Iskra, a zatim nastupao za kadete i juniore Željezničara, te juniore Zrinjskog, kasnije i NK Bratstvo, FK Tuzla City i FK Igman Konjic.

Sa Igmanom je izborio plasman u Premijer ligu, te u prvom dijelu sezone bio itekako zapažen. Povezivao se sa više klubova i nije isključeno da promijeni sredinu, a najkonkretniji su za sada sa Koševa.

Duraković je nastupao i za kadetsku reprezentaciju naše zemlje, a u prvom dijelu premijerligaške polusezone iza nas upisao je 18 nastupa uz jedan prekrasan pogodak i dodao je pet asistencija.

Podsjetimo, FK Sarajevo je jučer predstavio crnogorskog defanzivca Iliju Martinovića, te se u narednim danima očekuje još nekoliko pojačanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilo kako bilo na premijerligaškoj pijaci sve je uzbudljivije i biće zanimljivo ispratiti ko će napraviti najbolji posao. 'Materijala' svakako ima, ali klubovi i nemaju baš pravo na nove pogreške.

Drugi dio sezone donijet će mnogo uzbuđenja i prilike za popravni neće biti.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Pita se kladionica
1 5
pjanke.sa
Bas me cudi da vas portal neko demantuje….
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi