Zvijezda Bayerna ne smije se pomaći iz kreveta - Užas je počeo na Svjetskom prvenstvu
Marokanski fudbaler nije ni slutio da je njegovo stanje jako ozbiljno i zbog brojnih infekscija dobio je perikarditis (Foto: Instagram)

Mora na strogo mirovanje

Zvijezda Bayerna ne smije se pomaći iz kreveta - Užas je počeo na Svjetskom prvenstvu

Midhat Šljivak

Zvijezda minhenskog Bayerna i reprezentativac Maroka Noussair Mazraoui (25) dobio je od ljekarskog tima zadatak da u narednih četiri do šest sedmica potpuno miruje zbog svega što je njegovo tijelo prošlo kroz protekli period.

Defanzivac Bayerna Noussiar Mazraoui prinuđen je pauzirati u narednih barem mjesec dana i u tom periodu neće smjeti obavljati nikakve jače fizičke aktivnosti.

Muke 25-godišnjeg fudbalera počele su tokom Svjetskog prvenstva u Kataru. U nokaut fazi takmičenja je dobio koronavirus, ali je usprkos bolesti uspio odigrati jedno poluvrijeme u utakmici protiv Francuske.

Mislio je Mazraoui da će mu dobar odmor nakon Mundijala pomoći da se oporavi. Međutim, nevolje s virusom nastavljene su i tokom odmora, pa je on po dolasku u Minhen podvrgnut detaljnim pregledima.

Test krvi koje su obavili ljekari minhenskog velikana pokazao je da Marokanac ima perikarditis - odnosno upalu srčane maramice i to će ga vezati za kuću u narednom periodu.

Fudbaler Bayerna morat će potpuno mirovati u narednih četiri do šest nedjelja. Nije mu dozvoljena nikakva jača fizička aktivnost, a ljekarski pregledi bit će obavljani svake sedmice u ovom periodu.

Oglasi

Upravo zbog bolesti ovog fudbalera Bayern je odlučio dodatno pojačati svoje redove iskusnim nizozemskim fudbalerom Daleyom Blindeom, koji će sigurno biti lijepa opcija za ostatak sezone.

Mazraoui će s druge strane u narednom periodu morati mirovati kako bi se što prije vratio na teren, a sigurno će mu pomoći i savjeti saigrača Alphonsa Daviesa, koji je prošao kroz istu situaciju s virusom.

Sjajni marokanski defanzivac stigao je prošlog ljeta iz Ajaxa u Bayern kao slobodan igrač i potpisao je ugovor na četiri godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U redovima bavarskog velikana ove sezone nastupio je 18 puta i upisao je tri asistencije. Na ovom učinku će ostati neko vrijeme, ali sada je najbitnije da se što bolje oporavi.

On je bio dio selekcije Maroka koja je na nedavno okončanom Svjetskom prvenstvu napravila historijski uspjeh plasmanom u polufinale i osvojenim četvrtim mjestom u Kataru.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi