Uvjerljiva pobjeda Kraljeva

Real ubacio 105 poena, Musa među najboljima iako je odmarao kompletnu treću četvrtinu

Edmir Škorić

Real Madrid sep oigrao sa Gran Canarijom u 15. kolu španske ACB lige te je slavio uvjerljivim rezultatom 105:85.

Real nastavlja svoju borbu za titulu u Španiji i nastavlja da dominira. Kraljevi su protiv Gran Canarije bili raspucani i posao su riješili za nepune tri četvrtine uz dobru igru Džanana Muse, s tim da bh. reprezentativac nije ni ulazio u trećoj četvrtini. Na kraju je ubacio 15 poena i među najefikasnijim je igračima svog tima.

Real je na startu napravio razliku, poveo s 11:2, mada su gosti uspjeli da se vrate, pa su stigli do izjednačenja (23:23) krajem prvog perioda igre. Na prvoj dvominutnoj pauzi Real je vodio 25:23.

U drugoj četvrtini Madriđani prave dvocifrenu predniost, odlaze i na +15, da bi ta prednost u trećoj dionici otišla i na 22 poena.

S obzirom na ogromnu rezultatsku prednost, trener Reala koristio je priliku da odmori neke igrače, pa je Musa pauzirao do ulaska u 4. dionicu, kada se opet pojavio na parketu.

Real je na vrijeme riješio sve dileme oko pobjednika, ostalo je jedino da se privede meč kraju i bilo je samo pitanje s kojom razlikom će upisati novu pobjedu.

Musa je u prvom poluvremenu ubacio 10 poena, ukupno 15, imao je još dva skoka i dvije asistencije. Najefikasniji među Kraljevima bio je Tavares sa 21 poenom, dok je Pirier ubacio 15 poena uz šest skokova. Hanga je meč završio s 13 poena.

U sastavu Gran Canarije bolji od ostalih bio je Diop sa 18 poena. Salvao je ubacio 12, a Bassas 10 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Real je na omjeru 12-3 kao i Real Madrid, a priliku da se s njima izjednači ima i Baskonija (11:3) koja večeras dočekuje Valenciju.

Musa već za dva dana ponovo izlazi na parket i to u Beogradu protiv Crvene zvezde u meču Eurolige. Dva dana kasnije slijedi duel sa Albom u Berlinu, a 15. januara gostuje Granadi u narednom meču ACB lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.