Sjajno prvo i očajno drugo poluvrijeme Muse u El Clasicu, Barcelona slavila u Madridu

ACB liga

Sjajno prvo i očajno drugo poluvrijeme Muse u El Clasicu, Barcelona slavila u Madridu

E. Škorić

U okviru 14. kola španske ACB lige sastali su se Real Madrid i Barcelona, što je bio njihov već treći okršaj ove sezone. Pobjedu je na kraju odnijela ekipa Barcelone koja je slavila rezultatom 87:78.

Kao i obično, dueli dva najveća španska kluba donose dosta neizvjesnosti i uzbuđenja, pa je tako bilo i večeras u WiZink Centeru u Madridu.

Barcelona je vodila većim dijelom prve četvrtine, a na kraju iste imala je vodstvo 28:26. Barca je bila bolja tokom druge četvrtine, ali se Real budi u završnici prvog dijela, te na kraju trojkom Sergija Llulla sa centra stiže do preokreta i vodstva 44:42.

Serijom 7:0 Barcelona otvara treću četvrtinu, a onda a onda serija Reala koji preuzima vodstvo. Katalonci na kraju treće četvrtine na +5 (62:57).

Real se brzo vratio početkom zadnje četvrtine, no dvije vezane trojke Barcu vraćaju na plus šest (62:68).

Barcelona je imala +8 na četiri minute do kraja, zahvaljujući pogreškama Realovih košarkaša, koji su srljali iz napada u napad.

Ovo je bila 11. pobjeda Barcelone i sada se izjednačila sa Realom na vrhu tabele koji također ima omjer od 11 pobjeda i tri poraza.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Tavares je predvodio Real sa 19 poena i 10 skokova, Yabusele je ubacio 14, a naš Džanan Musa 14 poena uz jedan skok i dvije asistencije. Dvocifren je bio još Poirier sa 10 poena.

Kod Barcelone Laprovittola je sa 19 poena bio najefikasniji, imao je i šest asistencija. Higgins je ubacio 18, ali čak 14 poena u zadnjoj četvrtini, a Mirotić 12 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
čudna odluka trenera reala sa Musu stavi da čuva Higginsa kad se zna da je Musina najveća mana igra u odbrani uostalom glavni razlog zašto se i vratio iz NBA
9 0
Mostarac94
Sramota vala, od ovakve barce izgubit
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi