Džanan Musa i Real Madrid deklasirali Maccabi
Bh. košarkaš igra zaista fenomenalnu sezonu u dresu Real Madrida i glavna je figura u igri kraljevskog kluba (Foto: Real Madrid)

Odlična partija bh. košarkaša

Džanan Musa i Real Madrid deklasirali Maccabi

M. Šljivak

Košarkaši Real Madrida savladali su na svom parketu Maccabi Tel Aviv u 17. kolu Eurolige. Bilo je 98:65 za Kraljeve, a novu odličnu partiju za madridskog velikana pružio je bh. košarkaš Džanan Musa.

Real Madrid je neočekivano lako savladao Maccabi Tel Aviv na svom parketu. Kraljevi su dominirali u ovom meču i slavili su uvjerljivu pobjedu.

Dominacija Reala viđena je od prve do posljednje minute. Već nakon 10 minuta igre bilo je 15 poena prednosti (22:7) i dalo se naslutiti da Ponosu Izraela prijeti prava katastrofa u ovom meču.

Džanan Musa i ekipa nastavili su puniti koš Maccabija i u drugoj dionici. Prednost je u jednom trenutku otišla i do plus 27 (50:23), ali su gosti iz Izraela iskoristili blago opuštanje i smanjuju prednost do poluvremena.

Nakon 20 minuta igre Kraljevi su imali 17 poena prednosti, 51:34 i već su jednom nogom zakoračili prema pobjedi u ovom susretu.

Maccabi se nije mogao vratiti u ovaj meč. Gosti kao da se nisu ni pojavili na utakmici i pojedine njihove akcije na parketu izgledale su amaterski.

Oglasi

Prednost Reala je u trećoj dionici otišla i do plus 31, bilo je samo pitanje hoće li se domaći zaustaviti, no to nisu imali namjeru učiniti.

Poslije treće dionice Real je imao 29 razlike (78:49), ali za razliku od finiša prvog poluvremena, pada u igri ovog puta nije bilo i svi su samo željeli vidjeti s koliko razlike će se meč završiti.

Imali su Kraljevi u jednom trenutku 38 poena prednosti, ali je Maccabi u samom finišu uspio smanjiti na minus 33 i konačnih 98:65.

Džanan Musa je odigrao još jednu odličnu partiju za Real Madrid. Predvodio je svoj tim do trijumfa s 18 poena, a imao je pet asistencija i jedan skok za 23 minute na parketu. Isti broj poena imao je i Crnelie.

Yabusele je kod Kraljeva dodao 16 koševa, a jedini kod Maccabija koji zaslužuje prolaznu ocjenu je Jalen Adam koji je ubacio 15 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Realu je ovo 11. pobjeda u sezoni i sada su na omjeru 11-6, što je omjer koje gimaju još Olympiakos, Baskonia, Barcelona i Monaco.

S druge strane Maccabi je na omjeru od 9-8 i večeras je zaustavljen njihov niz od dvije uzastopne pobjede.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Konačno da se i odbrana igra, ovako i u Beogradu jako.
5 0
saju701
Dobra igra Muse ali ovaj Maccabi propao ko zeton pa nisu sastavili postene akcije.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi