Zrinjski se pojačao u veznom redu

Novo ime Pod Bijelim brijegom

Samir Mlaćo
HŠK Zrinjski je danas počeo sa pripremama, a odmah je predstavljeno i novo pojačanje. Stiže iz 1. HNL.

Novo lice Pod Bijelim Brijegom je Antonio Ivančić, ofanzivni vezni koji je potpisao ugovor do 2025.godine.

Radi se o 27-godišnjaku koji je prethodno igrao za NK Rudeš i NK Istra 1961, a stiže kao slobodan igrač, s obzirom da posljednjih šest mjeseci nije imao kluba.

Gotovo sigurno je da ćemo na proljeće gledati neki novi Zrinjski, s obzirom da je na klupi Sergeja Jakirovića naslijedio Krunoslav Rendulić. U klub je prethodno stigao i Milan Vukotić, na posudbu iz Dinama.

"Milan Vukotić novi je igrač HŠK Zrinjski Mostar, a 20-godišnji ofenzivni vezni igrač u naše redove je stigao na posudbu iz GNK Dinamo Zagreb.

Vukotić je U21 reprezentativac Crne Gore, igrač Dinama je postao u listopadu 2020. godine, a prvi dio aktualne sezone je proveo na posudbi u slovenskom klubu NK Tabor Sežana", objavili su iz Zrinjskog.

U karijeri je još nosio dres Podgorice, Iskre i Budućnosti, a trenutno je član Dinama u kojem se od njega dosta očekuje u narednim godinama.

Vrijedi izdvojiti i odlazak sjajnog mladog veziste Nike Jankovića koji je također preselio sa Jakirovićem u Rijeku, te napadača Irfana Hadžića koji se doduše nije ni naigrao u posljednje vrijeme. Imao je problema sa povredama i saradnja je raskinuta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nije dugo bio bez kluba s obzirom da je potpisao za FK Tuzla City.

Istovremeno traju i radovi na uređenjeu travnjaka Pod Bijelim brijegom, te se u Zrinjskom nadaju da će svoje mečeve u drugom dijelu sezone igrati u svom domu. Druga opcija je stadion Perica Pero Pavlović u Gabeli, gdje u prvom dijelu sezone igrao FK Velež.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.