Na pogon dojučerašnjih Plemića: Jakirović i Rijeka brojali do 14, Janković pogađao i izborio penal
Foto: NK Rijeka

Prijateljska utakmica

Na pogon dojučerašnjih Plemića: Jakirović i Rijeka brojali do 14, Janković pogađao i izborio penal

Eldar Ganibegović

Mnogo sreće su navijačima Zrinjskog donosili Sergej Jakirović i Niko Janković, a sada je ovaj tandem u NK Rijeka. Ako se po jutru dan poznaje, slavit će ih i na Kantridi.

Danas je odigrana prijateljska utakmica na pomoćnom terenu u kampu HNK Rijeka u kojoj su izabranici Sergeja Jakirovića brojali do 14. Bilo je 14:0, a protivnik je bio MFK Dolny Kubin.

Jasno je od prve minute bilo ko će se pitati o svemu u ovoj utakmici, a to je bila Rijeka. Pogodio je Jurić za 1:0 u trećoj minuti, da bi tri minute kasnije prvijenac u dresu Rijeke postigao i sjajni dojučerašnji veznjak Zrinjskog, Niko Janković. 

Bio je Janković zaslužan i za naredna dva gola Rijeke. Prvo je izborio penal koji je u 13. minuti u gol za 3:0 pretvorio Frigan.

U 25. minuti na rezultat se povećao na 4:0. Sjajan dupli pas su odigrali Jurić i Janković, a sjajni veznjak sigurno pogađa.

Frigan i Jurić su do kraja prvog dijela postigli još po jedan pogodak za odlazak na pauzu pri rezultatu 6:0, nakon čega je Sergej Jakirović odlučio da promijeni kompletan tim.

Oglasi

U nastavku smo vidjeli još osam golova, a pogađali su Djouahra (2), Hodža (3), Djuričin, Prince i Smolčić. 

Prvi zvanični meč Rijeku očekuje 21. januara u okviru 18. kola HNL, a protivnik će biti Osijek na Gradskom vrtu. 

Što se Jakirovića i Jankovića tiče, bh. stručnjak je sjajnom hrvatskom veznjaku mnogo vjerovao dok je bio trener Zrinjskog, a očekuje se da to bude slučaj i na Kantridi.

Prijateljska utakmica:

NK Rijeka - MFK Dolny Kubin 14:0 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

visokohz
Zaboli me za Rijekom i Jakirevićem
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi