Plemići se pojačavaju

Novo ime u svlačionici Zrinjskog: Jedno vrijeme je bio najefikasniji napadač Evrope

Haris Zilić

Veoma je aktivno u bh. premijerligašima. Pripreme za drugi dio sezone su počele, a aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine ekipa Zrinjskog u drugi dio sezone ulazi i sa novim imenima.

Prema neslužbenim informacijama novo ime u svlačionici Plemića je hrvatski fudbaler Tomislav Kiš (28).

Kiš je nedavno raskinuo ugovor sa mađarskim Mezokovesdom, a prije toga je nosi dres Žalgirisa, imao je i epziodu u Južnoj Koreji u ekipi Seongnama.

Dok je bio član Žalgirisa oduševio je igrama u litvanskoj ekipi, obzirom da je u 21 utakmici zabio 18 pogodaka i u tom trenutku bio je među najefikasnijim igračima u Evropi.

U Hrvatskoj je nosio dres Hajduka i Dugopolja, a iza sebe ima zavidnu biografiju.

Spomenimo da je još nosio dres belgijskih klubova kao što su Kortrijk i Cercle Brugge.

Kiš ima 28 godina igra na poziciji napadača, a u karijeri je skupio i 17 nastupa za omladinske selekcije Hrvatske.

Kada su u pitanju nastupi za mlade Vatrene prošao je sve selekcije od U17 do U21 reprezentacije, upisao je i osam pogodaka.

Trenutna vrijednst mu je 300.000 eura, a obzirom na iskustvo koje ima u karijeri nema sumnje da će biti od velike pomoći Plemićima.

S utakmicom manje Zrinjski je završio jesenji dio prvenstva s 39 bodova, tri više od drugoplasiranog Širokog Brijega i tako najavio da je najozbiljniji kandidat za novu titulu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na tom mjestu Plemiće je ostavio Sergej Jakirović koji je zajedno s motorom ekipe Nikom Jankovićem otišao u Rijeku, a trenersku klupu naslijedio je Krunoslav Rendulić.

Renduliću su se na prozivci odazvali sljedeći igrači: Soldo, Topić, Pršlja, Sego, Barišić, Brekalo, Ćorluka, Bekić, Jakovljević, Memija, Magdić, Senić, Zlomislić, Sučić, Ilinković, Kamenar, Kozina, Vukotić, Ivančić, Ćuže, Malekinušić, Juranović, Tičinović, Šipovac, Stanić, Mandić, Sabljić, Prskalo i Bilbija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti