Novo ime Pod Bijelim brijegom

Zrinjski se pojačao u veznom redu

Novo ime Pod Bijelim brijegom

Samir Mlaćo
HŠK Zrinjski je danas počeo sa pripremama, a odmah je predstavljeno i novo pojačanje. Stiže iz 1. HNL.

Novo lice Pod Bijelim Brijegom je Antonio Ivančić, ofanzivni vezni koji je potpisao ugovor do 2025.godine.

Radi se o 27-godišnjaku koji je prethodno igrao za NK Rudeš i NK Istra 1961, a stiže kao slobodan igrač, s obzirom da posljednjih šest mjeseci nije imao kluba.

✍ Antonio Ivančić novi je igrač HŠK Zrinjski Mostar, a suradnja s 27-godišnjim ofenzivnim veznim igračem dogovorena je...

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Monday, January 9, 2023

Gotovo sigurno je da ćemo na proljeće gledati neki novi Zrinjski, s obzirom da je na klupi Sergeja Jakirovića naslijedio Krunoslav Rendulić. U klub je prethodno stigao i Milan Vukotić, na posudbu iz Dinama.

"Milan Vukotić novi je igrač HŠK Zrinjski Mostar, a 20-godišnji ofenzivni vezni igrač u naše redove je stigao na posudbu iz GNK Dinamo Zagreb.

Oglasi

Vukotić je U21 reprezentativac Crne Gore, igrač Dinama je postao u listopadu 2020. godine, a prvi dio aktualne sezone je proveo na posudbi u slovenskom klubu NK Tabor Sežana", objavili su iz Zrinjskog.

U karijeri je još nosio dres Podgorice, Iskre i Budućnosti, a trenutno je član Dinama u kojem se od njega dosta očekuje u narednim godinama.

Vrijedi izdvojiti i odlazak sjajnog mladog veziste Nike Jankovića koji je također preselio sa Jakirovićem u Rijeku, te napadača Irfana Hadžića koji se doduše nije ni naigrao u posljednje vrijeme. Imao je problema sa povredama i saradnja je raskinuta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nije dugo bio bez kluba s obzirom da je potpisao za FK Tuzla City.

Istovremeno traju i radovi na uređenjeu travnjaka Pod Bijelim brijegom, te se u Zrinjskom nadaju da će svoje mečeve u drugom dijelu sezone igrati u svom domu. Druga opcija je stadion Perica Pero Pavlović u Gabeli, gdje u prvom dijelu sezone igrao FK Velež.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
ovo proljeće gledamo novi zrinjski, kako reče novinar, gledamo bivšeg, aktuelnog i budućeg prvaka pl bih.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi