Zrinjski u tužnoj atmosferi počeo pripreme, još jedan igrač napustio Mostar
Zrinjski minutom šutnje započeo pripreme, Rendulić na raspolaganju imao 29 igrača. Foto: HŠK Zrinjski

Minuta šutnje za Gazzettu

Zrinjski u tužnoj atmosferi počeo pripreme, još jedan igrač napustio Mostar

Eldar Ganibegović

Danas je s pripremama za proljetni dio sezone startao i šampion Bosne i Hercegovine, Zrinjski. Cilj je svakako odbrana titule prvaka domovine i to s novim trenerom koji je na raspolaganju imao danas 29 igrača.

S utakmicom manje Zrinjski je završio jesenji dio prvenstva s 39 bodova, tri više od drugoplasiranog Širokog Brijega i tako najavio da je najozbiljniji kandidat za novu titulu.

Na tom mjestu Plemiće je ostavio Sergej Jakirović koji je zajedno s motorom ekipe Nikom Jankovićem otišao u Rijeku, a trenersku klupu naslijedio je Krunoslav Rendulić.

On je danas izvršio prozivku na kojoj mu se odazvalo ukupno 29 igrača, te su tako zvanično počele pripreme mostarskog kluba. 

Renduliću su se odazvali sljedeći igrači: Soldo, Topić, Pršlja, Sego, Barišić, Brekalo, Ćorluka, Bekić, Jakovljević, Memija, Magdić, Senić, Zlomislić, Sučić, Ilinković, Kamenar, Kozina, Vukotić, Ivančić, Ćuže, Malekinušić, Juranović, Tičinović, Šipovac, Stanić, Mandić, Sabljić, Prskalo i Bilbija.

Kako je klub objavio, već sutra ekipi bi se trebao priključiti i Josip Čondrić, dok je Ivan Jukić prvo okupljanje preskočio zbog temperature.

Oglasi

Inače, pripreme su počele u tužnoj atmosferi minutom šutnje za Karima Gazzettu koji je počinio samoubistvo u novembru 2022. godine.

Prvi trening bez Karima. 🙏 Naša momčad je uoči prvog treninga u novoj godini održala minutu šutnje u spomen na našeg preminulog igrača Karima Gazzettu. ❤️

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Monday, January 9, 2023

Spomenimo i to da je potvrđen još jedan odlazak iz redova aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon samo pola sezone, epizodu u Zrinjskom završio je moldavski reprezentativac Denis Marandici koji je digao sidro i do kraja sezone će nastupati za Turan Tovuz u Premyer ligi Azerbejdžana.

On je za Zrinjski nastupio samo četiri puta i upisao jednu asistenciju, a prethodno je igrao još za portugalsku Leiriju, te Celje u Sloveniji.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

umzm12123
Primaknite teren zapadu sad kad radite navedeni,a ne klosarite se nad ljudima koji izdvajaju zadnje pare po raznim selima,sad ili nikad! Zbog svih lazi koje dajete javno,a ne ispunjavate ubrzo vam slijedi bojkot,pa igrajte pred praznim tribinama!
3 4
user1655831611
Gdje je Zubairu?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi