FOTO: HŠK Zrinjski

Potpis završen

Tomislav Kiš novi fudbaler Zrinjskog · Zvanično

Haris Zilić

U Mostaru je veoma aktivno. HŠK Zrinjski je ozvaničio transfer, a novi igrač aktuelnih prvaka Bosne i Hercegovine je hrvatski napadač Tomislav Kiš što je i najavljeno u proteklim danima.

Kiš iza sebe ima veliko isksutvo igranja u Evropi i sigurno je da će predstavljati sjajno pojačanje za Zrinjski.

"Tomislav Kiš novi je igrač HŠK Zrinjski Mostar!

Saradnja između aktualnog prvaka i 28-godišnjeg napadača je dogovorena do 31. maja 2024. godine, a Kiš u redove lidera prvenstva stiže nakon angažmana u mađarskom Mezőkövesdu", stoji u saopštenju mostarskog kluba.

Dok je bio član Žalgirisa Kiš je oduševio igrama u litvanskoj ekipi, obzirom da je u 21 utakmici zabio 18 pogodaka i u tom trenutku bio je među najefikasnijim igračima u Evropi.

U Hrvatskoj je nosio dres Hajduka i Dugopolja, a iza sebe ima zavidnu biografiju. Spomenimo da je još nosio dres belgijskih klubova kao što su Kortrijk i Cercle Brugge.

Kiš ima 28 godina igra na poziciji napadača, a u karijeri je skupio i 17 nastupa za omladinske selekcije Hrvatske.

Kada su u pitanju nastupi za mlade Vatrene prošao je sve selekcije od U17 do U21 reprezentacije, upisao je i osam pogodaka.

Trenutna vrijednost mu je 300.000 eura.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S utakmicom manje Zrinjski je završio jesenji dio prvenstva s 39 bodova, tri više od drugoplasiranog Širokog Brijega i tako najavio da je najozbiljniji kandidat za novu titulu.

Na tom mjestu Plemiće je ostavio Sergej Jakirović koji je zajedno s motorom ekipe Nikom Jankovićem otišao u Rijeku, a trenersku klupu naslijedio je Krunoslav Rendulić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.