Novo ime u svlačionici Zrinjskog: Jedno vrijeme je bio najefikasniji napadač Evrope

Plemići se pojačavaju

Novo ime u svlačionici Zrinjskog: Jedno vrijeme je bio najefikasniji napadač Evrope

H. Zilić

Veoma je aktivno u bh. premijerligašima. Pripreme za drugi dio sezone su počele, a aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine ekipa Zrinjskog u drugi dio sezone ulazi i sa novim imenima.

Prema neslužbenim informacijama novo ime u svlačionici Plemića je hrvatski fudbaler Tomislav Kiš (28).

Kiš je nedavno raskinuo ugovor sa mađarskim Mezokovesdom, a prije toga je nosi dres Žalgirisa, imao je i epziodu u Južnoj Koreji u ekipi Seongnama.

Dok je bio član Žalgirisa oduševio je igrama u litvanskoj ekipi, obzirom da je u 21 utakmici zabio 18 pogodaka i u tom trenutku bio je među najefikasnijim igračima u Evropi.

U Hrvatskoj je nosio dres Hajduka i Dugopolja, a iza sebe ima zavidnu biografiju.

Spomenimo da je još nosio dres belgijskih klubova kao što su Kortrijk i Cercle Brugge.

Oglasi

Kiš ima 28 godina igra na poziciji napadača, a u karijeri je skupio i 17 nastupa za omladinske selekcije Hrvatske.

Kada su u pitanju nastupi za mlade Vatrene prošao je sve selekcije od U17 do U21 reprezentacije, upisao je i osam pogodaka.

Trenutna vrijednst mu je 300.000 eura, a obzirom na iskustvo koje ima u karijeri nema sumnje da će biti od velike pomoći Plemićima.

S utakmicom manje Zrinjski je završio jesenji dio prvenstva s 39 bodova, tri više od drugoplasiranog Širokog Brijega i tako najavio da je najozbiljniji kandidat za novu titulu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na tom mjestu Plemiće je ostavio Sergej Jakirović koji je zajedno s motorom ekipe Nikom Jankovićem otišao u Rijeku, a trenersku klupu naslijedio je Krunoslav Rendulić.

Renduliću su se na prozivci odazvali sljedeći igrači: Soldo, Topić, Pršlja, Sego, Barišić, Brekalo, Ćorluka, Bekić, Jakovljević, Memija, Magdić, Senić, Zlomislić, Sučić, Ilinković, Kamenar, Kozina, Vukotić, Ivančić, Ćuže, Malekinušić, Juranović, Tičinović, Šipovac, Stanić, Mandić, Sabljić, Prskalo i Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jbt sta se ovo dešava sve igraci iz Zalgirisa dolaze u Bosnu da neće i tamo izbit belaj ko Ukrajini.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi