Prisjetio se svog boravka u Madridu

Nuri Sahin: Mourinho me gledao u oči i govorio mi istinu, sada shvatam da je bio u pravu

Edmir Škorić

Nuri Sahin (34) je 2011. godine imao veliki transfer iz Borussije Dortmund u Real Madrid, ali na startu je veznjaku stradalo koljeno, zbog čega je odigrao samo 10 mečeva za Kraljeve uz jedan gol.

Mnogi maštaju o dresu Reala i Sahinu se taj san ostvario, ali ostaje gorki ukus što stvari u Madridu nisu išle onako kako je želio. Povrede su ga spriječile da nastavi s igrama kakve je pružao u Borussiji, pa je potom išao na posudbe u Liverpool, bivši klub Borussiju, a onda se 2014. vratio u Dortmund.

Igrao je kasnije još za Werder i Antalyaspor u Turskoj prije nego je završio igračku karijeru. Od 2021. godine radi kao trener i to upravo u Antaliji. Sada se Sahin prisjetio svoje prošlosti i boravka u Madridu.

"Kao igrač, bio sam siguran da mogu igrati u Madridu, bio sam vrhunski igrač. Realu to jednostavno nije dovoljno. Također morate biti mentalno jaki. Treninzi nikad ne prestaju, s povredama koje sam imao nisam bio spreman", rekao je Sahin, dodavši:

"Bio sam nestrpljiv, a trebao sam da budem strpljiv. Govorili su mi da sam u Madridu i da moram da budem sretan, ali to mi nije bilo dovoljno. Nisam mogao da izdržim pritisak i napetost".

Tada je u Realu radio Jose Mourinho i bivši turski reprezentativac prisjetio se razgovara sa uspješnim portugalskim trenerom.

"Onog dana kad sam otišao razgovarali smo i ono što volim kod Mourinha je to što je iskren. Direktno. Gleda te u oči i sve ti govori. Ako si dobar, dobar si, ako nisi, nisi. Bio sam mlad i osjećao sam se krivom i pitao sam se: 'Zašto on to radi?' Sad kad sam trener, razumijem to, ne vidim ništa loše u tome", poručuije Sahin.

Sada pokušava da izgradi trenersku karijeru, a nedavno je dospio na naslovnice zbog jednog ljudskog čina, kada se ispriječio pred svojim nogometašima koji su htjeli da se obračunaju sa sudijom nakon utakmice protiv Fenerbahčea.

O tome čitajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Svojevremeno je Sahin 2018. godine upisao sportski menadžment u Poslovnoj školi na prestižnom Harvardu. Jednostavno, želi pored nogometa da ima i dodatnu okupaciju i da na neki način sakupio dodatno znanje.

"Imam velike planove poslije karijere, da dam svojoj djeci razlog da budu ponosna. Ne samo da pričaju o tome kako sam bio dobar igrač", rekao je tada Sahin.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.