Čeferin je kao niko nikad ponizio Real: "Misle da su elita i da im se svi ostali moraju klanjati"
Presjednik UEFA ne voli predsjednika Real Madrida FLorentina Pereza i to mu je jasno poručio (Foto: EPA)

Predsjednik UEFA

Čeferin je kao niko nikad ponizio Real: "Misle da su elita i da im se svi ostali moraju klanjati"

M. Šljivak

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin bio je poprilično žestok prema Real Madridu i prvom čovjeku ovog kluba Florentinu Perezu zbog stalnih priča o kreiranju Superlige.

Real Madrid je uz Juventus i Barcelonu glavni zagovornik kreiranja evropske Superlige u kojoj bi učešće uzeli najveći evropski klubovi.

Iako su brojni drugi klubovi odustali, ovaj trio konstantno pokušava organizovati ligu, a sve predvodi predsjednik Reala Florentino Perez.

Ne sviđa se to prvom čovjeku UEFA Aleksanderu Čeferinu. On je svojom izjavom poručio da bi se Real i Perez trebali spustiti na zemlju.

"Florentino Perez i Real Madrid smatraju da su oni elitni klub kojeg ne bi trebalo zanimati ništa drugo i da su toliko važni da im se svi trebaju klanjati", rekao je Čeferin.

Očigledno je da prvi čovjek UEFA ne podnosi Pareza i stao je u zaštitu malih klubova koji bi formiranjem Superlige postali beznačajni.

Oglasi

"Mnogo ajkula pliva u fudbalskom moru. Kada sam čuo prvi put da se sprema formiranje Superlige, odmah sam znao čija je to ideja", ističe Čeferin i dodaje.

"Uvijek se žalio što njegov klub igra protiv manjih. Izgleda da misli da je njegov elitni klub toliko bitan da mu se svi moraju klanjati. To je Real Madrid i njegov predsjednik Florentino Perez".

"Vidio sam raspored Superlige, izgledao je smiješno, a samo su Real i Juventus igrali svake sedmice"

Prvobitni plan o kreiranju Superlige je propao nakon što je većina klubova odustala od posla nakon protesta navijača i prijetnji sankcijama od strane UEFA.

Aleksandar Čeferin ranije je ismijavao Superligu i smijao se u lice kreatorima ovog takmičenja.

"Jedan klub mi je poslao raspored utakmica Superlige. Izgledalo je veoma smiješno jer su samo Real Madrid i Juventus igrali svake sedmice", rekao je Čeferin.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, i pored činjenice da su svi odustali od kreiranja ovog takmičenja, Real, Barcelona i Juventus ne planiraju da se predaju i uveliko najavljuju kreiranje takmičenja.

Ko zna, možda će igrati samo oni.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Adrian
Isti taj Čeferin uručio trofej Lige prvaka Real Madridu.
7 5
Galacticosi
Mali je ceferin da priča o klubu kao što je ReaL
7 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi