Nuri Sahin je jednim potezom proglašen nogometnim idolom godine iako je ista tek počela

Veliko poštovanje prema ovom čovjeku

Nuri Sahin je jednim potezom proglašen nogometnim idolom godine iako je ista tek počela

Edmir Škorić

Nurija Sahina trenutno slave kao velikog “uzora”. Bivši nogometaš Borussije Dortmund trenutno radi kao trener u Turskoj, a jednim je potezom oduševio sve istinske ljubitelje u ovaj sport.

Sahin je trener Antalyaspora, a nedavno je 34-godišnjak bio prisiljen da uskoči kao tjelohranitelj i to kako bi zaštitio sudije.

U utorak (3. januar) Antalyaspor se sastao sa Fenerbahčeom u meču Superlige Turske. Unatoč vodstvu 1:0 na poluvremenu, Sahinov tim izgubio je 2:1. Michy Batshuayi je sa dva gola donio gostima iz Istanbula preokret i trijumf.

Međutim, kako je utakmica odmicala, još jedan čovjek je bio u centru pažnje - sudija Kadir Saglam. Izazvao je nekoliko kontroverznih odluka tokom ovog duela.

Između ostalog, svirao je kazneni udarac u 60. minuti utakmice prema VAR-u, koji je pretvoren u 1:2. Nakon posljednjeg zvižduka, igrači Antalyaspora izgubili su živce i krenuli na Saglama i njegove pomoćnike.

Trojac je bio doslovno opkoljen, a Nuri Sahin je onda munjevito reagovao. Pojurio je prema sudijama i kao štit staio ispredn njih, isruživži široko ruke kako bi zadržao svoje igrače i kako bi ih spriječio da se obračunaju sa sudijama.

Oglasi

Trener je zamalo morao grubo djelovati protiv vlastite ekipe. Kada je član stručnog štaba uspio nešto nedolično viknuti sudiji i za to dobio crveni karton, Nuri Sahinu je puknuo film i odgurnuo je sve preostale igrače u opsadi.

Sudijska legenda Manuel Gräfe bio je oduševljen akcijom tjelohranitelja Nurija Sahina. 49-godišnjak je podijelio video na Twitteru uz komentar:

"Što god se dogodilo prije, nesportski napad na sudije nakon toga ne pomaže i uglavnom dovodi do potpuno nepotrebnih zabrana! Zato je Nuri Sahin stvarno pametan, baš kao nekada za BVB na terenu. Idol".

Uprava kluba Antalyaspor nakon utakmice je reagovala manje razborito. Zatražili su objašnjenje od turskog saveza, pozivajući se na prethodne pritužbe protiv sudija. Prema Sunu , Kadira Saglama su nazivali "brucošem".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Prije desetak godina je Nuri Sahin potpisao za slavni Real Madrid, zatim je bio i u Liverpoolu, međutim u Španiji i Engleskoj se nije snašao. Smatra se jednim od najvećih promašaja u historiji Los Blancosa.

Poslije toga je uslijedio povratak u Njemačku, a na ljeto 2020. godine odlučio je da karijeru nastavi u zemlji svog porijekla kada je potpisao za Antalyaspor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi