Zimski prelazni rok (16. januar)

Endin Čaušević

I danas nas očekuje mnogo zanimljivih dešavanja na transfer tržištu. Engleska, kao i uvijek je najaktivnija, ali dosta zanimljivih stvari dešava se i u bosanskohercegovačkim klubovima.

prije 1 godina 16.01.2023 u 20:17

Sarabia novi igrač Wolverhamptona

Pablo Sarabia će sutra potpisati ugovor sa Wolverhamptonom i bit će ponajveće pojačanje engleskog kluba ove zime.

Krilni španski reprezentativac dolazi iz PSG-a za odštetu od 4,4 miliona funti. Potpisat će s Wolvesima ugovor na 2,5 godine.

Dobro je poznat šefu Wolvesa Julenu Lopeteguiju s kojim je radio i u reprezentaciji Španije, a kratko i u Sevilli.

prije 1 godina 16.01.2023 u 17:22

Verona predstavila pojačanje iz Borussije Dortmund

Jayden Braaf novi je igrač italijanske Verone. Dolazi na posudbu iz Borussije Dortmund do kraja sezone, s tim da Verona ima mogućnost otkupa ugovora.

Napadač porijeklom iz Surinama igrao je u Nizozemskoj, da bi 2018. prešao u Mancehster City, gdje je igrao za U21 tim, da bi potom prešao u Udinese, debitovao u Seriji A, a nakon toga igrao za drugi tim Borussije u tekućoj sezoni.

U Veroni vjeruju da će nizozemski 20-godišnji napadač pomoći u ostvarivanju ciljeva i da je dovoljno sazrio da pokaže sav svoj napadački potencijal.

prije 1 godina 16.01.2023 u 17:21

Pavard u Kataloniji?

Na ljeto će po svemu sudeći Benjamin Pavard napustiti Bayern.

U trci za njegov potpis vodi Barcelona ispred Real Madrida i drugih zainteresovanih klubova. 

prije 1 godina 16.01.2023 u 16:39

Inter odlučio prodati Dumfriesa, čeka se ponuda iz Engleske

Inter je navodno u bliskom kontaktu s Chelseajem i Manchester Unitedom dok rade na prodaji Denzela Dumfriesa.

Nizozemski reprezentativac (26) imao je dobro Svjetsko prvenstvo, a Inter ga prodaje kako bi si olakšao financijsku sliku u klubu, slično kao što je to prethodno 2021. godine uradio sa Romeluom Lukakuom i Achrafom Hakimijem.

Još nema ponuda za Dumfriesa, ali u Interu se nadaju da će svog beka prodati u Englesku do kraja mjeseca. Igrač je u posljednje vrijeme malo igrao, a protiv Verone u posljednjoj utakmici nije ni nastupao, što govori o vrlo izvjesnom Interovom planu da ga se riješi već u januaru.

prije 1 godina 16.01.2023 u 15:43

Mudryk došao, Sterling odlazi?

Chelsea će saslušati ponude za Raheema Sterlinga nakon njihove kupovine ukrajinskog talenta Mykhayla Mudryka, koji je Šahtaru plaćen oko 100 miliona eura.

Chelseajevo treće napadačko pojačanje u već izvanrednom januarskom prozoru slijedi nakon ranijih dovođenja Joaoa Felixa i Davida Fofane, a čak se očekuje dolazak još jednog napadača.

Ipak, neko mora i da ode, a navodi se da je Sterling otpisan iako je prošlog ljeta plaćen 47,5 miliona funti Manchester Cityju. Engleska zvijezda potpisala je petogodišnji ugovor s opcijom daljnjih 12 mjeseci, no to neće spriječiti vodstvo da ga proda.

Nije uspio ostvariti očekivani učinak u londonskom timu, iako je daleko od toga da je jedini u tom pogledu. Chelsea je sada spreman da sasluša ponude za svog krilnog igrača, a nema sumnje da će ih biti. Ako ništa, engleskog reprezentativca na ljeto čeka promjena tima.

prije 1 godina 16.01.2023 u 14:42

Englezi poslali ponudu za Amira Hadžiahmetovića

Reprezentativac BiH na izlaznim vratima Konyaspora, a za njegove usluge zanimaju se engleski Burnley i turski Bešiktaš.

prije 1 godina 16.01.2023 u 14:24

Slaviša Radović novi igrač Sarajeva

Slaviša Radović danas je zvanično potpisao za FK Sarajevo i sigurno da će biti veliko pojačanje u nastavku sezone.

Iz bordo kluba su potvrdili da je nekadašnji igrač Veleža stigao na Koševo, te da je sa Sarajevom potpisao ugovor do ljeta 2024. godine.

prije 1 godina 16.01.2023 u 13:53

Luka Pršlja potpisao za Zrinjski

Zrinjski je potvrdio danas da je 18-godišnji golman Luka Prša danas zvanično potpisao ugovor s ovim klubom do ljeta 2026. godine.

Juniorski reprezentativac naše zemlje u redove Plemića stiže iz zagrebačkog Dinama. Trenirao je sa Zrinjskim od početka priprema, a danas je zvanično potpisao ugovor.

Također, iz Zrinjskog su potvrdili da će Pršlja do kraja sezone imati i pravo nastupa za juniorsku ekipu ovog kluba.

prije 1 godina 16.01.2023 u 12:43

Bivši igrač PSV-a, Tim Matavž novi igrač Gorice

Nogometaš sa velikim iskustvom novo je pojačanje Gorice. Radi se o Timu Matavžu koji je u svojoj karijeri odigrao 465 utakmica, te je postigao 174 gola.

Klasični napadač trebao bi biti veliko pojačanje za Goricu, a u klub dolazi kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor sa Omonijom iz Nikozije.

Sa Goricom je potpisao ugovor do kraja sezone, a ovo mu je jedanaesti klub u karijeri.

prije 1 godina 16.01.2023 u 12:29

Marko Pervan i zvanično novi igrač Slobode

Kako smo jučer najavili Marko Pervan pojačao je tuzlansku Slobodu s kojom je danas i zvanično potpisao ugovor. 

Prvi dio sezone odigrao je u dresu Leotara iz Trebinja, a nakon što nije produžio ugovor odlučio je da prihvati poziv s Tušnja i sa Slobodom je potpisao ugovor do kraja sezone.

prije 1 godina 16.01.2023 u 10:33

United pojačava zadnji red

Manchester United bi mogao pojačati odbrambeni red i to fudbalerom koji je svojevremeno sarađivao sa menadžerom Erikom ten Hagom.

Radi se o mladom 21-godišnjem Julienu Timberu koji je velika želja Ten Haga, a u narednim danima trebali bi početi razgovori klubova vezani za njegov transfer.

prije 1 godina 16.01.2023 u 10:16

Mirko Oremuš novi član Igmana iz Konjica

FK Igman Konjic danas je predstavio prvo pojačanje. Radi se o iskusnom Mirku Oremušu koji je u Premijer ligi nastupao za FK Sarajevo.

Novi šef struke FK Igman Konjic Husref Musemić sarađivao je sa ovim 34-godišnjim nogometašem u FK Sarajevo i očigledno je bio njegova želja. Sada je sve dogovoreno i Oremuš se tako vraća u Premijer ligu.

prije 1 godina 16.01.2023 u 10:01

Evropski velikani žele mladog fudbalere Valladolida

Mladi, malo poznati 18-godišnji desni bek Real Valladolida, Ivan Fresneda, nalazi sev na meti nekoliko evropskih fudbalskih velikana.

Arsenal, Chelsea, Newcastle i Liverpool su prema pisanju otočkih medija zainteresirani za pomenutog fudbalera, a Juventus je prema pisanju talijanskih medija već kontaktirao Valladolid iz kojeg su istakli da za svog fudbalera žele najmanje 15 miliona eura.

prije 1 godina 16.01.2023 u 09:17

Chelsea za 70 miliona eura dovodi dvojac iz Brightona

Nakon što su kompletirali transfer Mudryka za 100 miliona eura, uprava Chelseaja nema namjeru mirovati.

Naime, do kraja prijelaznog roka žele završiti još najmanje dva transfera, a to bi trebali biti nogometaši iz Brightona.

Radi se o Trossardu i Caicedu, a njih dvojica bi Chelsea koštali oko 70 miliona eura.

prije 1 godina 16.01.2023 u 08:33

Conte mora reagovati, a kao savršenog igrača vidi Zaniola

Nakon što je jučer izgubio derbi protiv Arsenala, Conte je shvatio da će morati jako brzo reagovati i pojačati svoju ekipu.

Kao savršenog igrača za poboljšanje tima vidi nogometaša Rome, Nicocolu Zaniola, te će u januaru pokušati da ga dovede u Tottenham.

Zaniolo nije u posljednje vrijeme omiljen u Romi, a razlog su nešto lošije partije, te postoji mogućnost da napusti klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.