Mirko Oremuš ima novi klub u Premijer ligi

Saradnja je sada ozvaničena

Mirko Oremuš ima novi klub u Premijer ligi

S. Mlaćo
FK Igman Konjic danas je ozvaničio prvo pojačanje. U Konjic je stigao Mirko Oremuš (34), iskusni nogometaš koji je u Premijer ligi već nastupao za FK Sarajevo.

Radio je pod palicom Husrefa Musemića i sigurno da je upravo i bio Musemićeva želja, što je sada ozvaničeno.

Kao što je SportSport.ba i najavio, Musemić i Oremuš će ponovo sarađivati i Igman je dobio provjereno ime u borbi za opstanak u Premijer ligi. Tim iz Konjica je prije par dana počeo sa pripremama, a Musemić je najavio pojačanja u narednim danima.

Problem za Oremuša svakako je to što nije imao kluba u posljednjem periodu, no u Igmanu vjeruju da će se uspješno spremiti i motivisan krenuti u nove izazove.

Pored FK Sarajevo Oremuš je nastupao u Izraelu i Hrvatskoj.

“Mirko Oremuš novi igrač Igmana!

Oglasi

Novi član crveno-bijele porodice je Mirko Oremuš (34). Mirko trenira sa ekipom već određeni vremenski period i u potpunosti je spreman za nove izazove koji ga čekaju!“, stoji u objavi FK Igman Konjic.

U Igmanu se nadaju i dolasku iskusnog napadača Mersudina Ahmetovića koji bi mogao raskinuti ugovor sa bordom klubom i doći u Konjic. Sve bi trebalo biti jasnije u narednim danima, a ostaje pitanje da li će bordo klub pristati na raskid saradnje ili će se Ahmetović uskoro oprostiti od nogometa u dresu kluba čiji ga navijači mnogo vole i poštuju.

Od odlaska Mirsada Ramića i Elvira Durakovića iz Konjica nema ništa, što jasnu pokazuje da čelnici Igmana žele sve učiniti da klub osigura opstanak.

Kada su pripreme u pitanju, prije odlaska u Međugorje početkom februara, Igman je dogovorio već tri prijateljske utakmice.

Rivali će biti HŠK Posušje, FK Velež i NK Široki Brijeg.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drugi dio sezone Igman otvara protiv FK Željezničar, a upravo će klub sa Grbavice jedan dio priprema obaviti u Konjicu. 

Prvenstvo u Premijer ligi se nastavlja 25. februara, a ligu će napustiti dva kluba. Trenutno su na tim pozicijama Igman i tuzlanska Sloboda.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

pjanke.sa
Sretno Igmanu da izbore opstanak! Mirko odlicno igrao u Sarajevu.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi