Real opet gubi od Barcelone, ali ovaj put u utrci za veliko pojačanje
Foto: Instagram - @benpavard21

Francuz želja velikih španskih rivala

Real opet gubi od Barcelone, ali ovaj put u utrci za veliko pojačanje

E. Ganibegović

Real Madrid je jučer poražen u finalu španskog Superkupa od Barcelone, a već danas dolaze vijesti da bi od velikog rivala mogao biti poražen i u utrci za jednog sjajnog fudbalera.

U okviru finala španskog Superkupa jučer smo gledali El Clasico u kojem je Barcelona sa 3:1 bila bolja od Real Madrida i osvojila trofej.

Danas iz medija stižu nove loše vijesti za navijače Reala, a dobre za navijače Barcelone. Radi se o utrci ova dva kluba za istog igrača.

Od ranije je poznato da Benjamin Pavard želi da napusti Bayern, a upravo su Real Madrid i Barcelona ti koji su pokazali najviše interesa za njega.

Grupa sa Santiago Bernabeua neće ulaziti u pregovore sa igračem, napominje Sky Sports Germany, jer Francuz više ne želi da igra na desnom beku.

Benjamin Pavard želi da se razvija kao centralni stoper, što je pozicija koju Real Madrid trenutno ne treba. Tako Francuz ima slobodan put do Barcelone.

Oglasi

Nije ovo prvi put da Barcelona grabi vrijedno pojačanje ispred Real Madrida. Najbolji su primjeri svakako Neymar i Robert Lewandowski koje je htio Real, a završili su u Kataloniji.

Dakle, prema trenutnim procjenama i očekivanjima, Benjamina Pavarda ćemo od ljeta ove godine gledati u dresu Barcelone.

Njegov ugovor s Bayernom ističe u ljeto 2024. godine, te će minhenski velikan za njega inkasirati određenu sumu novca, ako ga na ljeto proda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

O njemu je nedavno govorio i sportski direktor Bayerna i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Hasan Salihamidžić.

"S njim imamo velike ciljeve. Morat ćemo otkloniti probleme koje smo imali na početku. Trebamo vidjeti šta je najbolje za obje strane", kazao je Salihamidžić na pitanje da li će Pavard produžiti ugovor.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Tikvani uporno pokusavaju porediti brucelonu sa NAJVECIM I NAJTROFEJNIJJIM klubom na svijetu!!! Pa to je isto kao da poredite sda vrapcice sa zrinjskim, mozda cak i gore.
7 5
axel42
Jesu doduše zadnjih godina im zadali glavobolje na svim frontovima!! Dokaz su trofeji, gdje ćeš bolan porediti Real i Barcu??
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi