Chelsea ne misli stati: Nakon Mudryka za 70 miliona eura dovode dvojac iz Brightona

Imaju mnogo novca

Chelsea ne misli stati: Nakon Mudryka za 70 miliona eura dovode dvojac iz Brightona

Esmer Oštraković

Jučer je kao novi nogometaš Chelseaja predstavljen mladi Mudryk koji je plaćen čak 100 miliona eura, ali vlasnici ovog kluba ne misle stati sa dovođenjem novih igrača.

Uspjeli su da ukradu glavnu "metu" svog ljutog rivala, Arsenala, ali tu ne misle stati, nego su krenuli da pregovaraju sa novim igračima.

Potter je nova pojačanja pronašao u svom bivšem klubu, Brightonu, a radi se o dvojici veoma dobrih igrača, Caicedu, te Trossardu.

Engleski mediji prenijeli su informaciju da će upravo ova dva nogometaša biti dva posljednja pojačanja za Chelsea u januarskom prijelaznom roku.

Trossard više nije dio Brightona, a razlog je poznat od prije nekoliko dana, a to je svaša koju je imao sa svojim trenerom.

On je odlučio da mu Trossard više ne treba, te će on sigurno u januaru napustiti Brighton, a nova destinacija trebao bi biti London.

Oglasi

Osim njega, Potter želi još jednog bivšeg igrača, a to je Caicedo koji se još povezuje i sa prelaskom u Liverpool.

Ova dva nogometaša Chelsea bi koštala oko 70 miliona eura, što i nije puno obzirom da su samo Mudryka platitli 100 miliona eura.

Pitanje je naravno i hoće li se Chelsea uključiti u još neke pregovore jer niko nije očekivao da dovedu nogometaša iz Ukrajine, pa su sa ogromnim novcem i to uspjeli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno zanimljivo je i kakva je situacija sa finansijskim fair playem kada je riječ o Chelseaju, te koliko će novca moći potrošiti do kraja prijelaznog roka.

Ostaje da vidimo kakav će potez napraviti uprava Chelseaja, ali sigurno da njihovi navijači sa nestrpljenjem čekaju rasplet situacije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi