Iz Engleske stigla  ponuda za Hadžiahmetovića, Turci imaju posebne uslove

Iz Engleske stigla ponuda za Hadžiahmetovića, Turci imaju posebne uslove

E. Škorić

Burnley je trenutno vodeći tim engleskog Championshipa i pod vodstvom legendarnog stoprea Manchester Cityja Vincenta Kompanyja korača ka Premier ligi.

Burnley ima 59 bodova, pet više od Sheffield Uniteda za koji igra i bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić, te je najbliže plasmanu u Premiership u ovom trenutku. Podsjetimo da dva vodeća tima idu direktno u viši rang, dok ekipe od trećeg do šestog mjesta igraju razigravanje za još jednog učesnika najvišeg ranga engleskog nogometa.

Tokom ljeta Burnley je imao izvrstan prijelazni rok, što se uostalom vidi i na rezultatima, a sada se spremaju za kupovinu igrača iz Turske. Radi se o reprezentativcu BiH Amiru Hadžiahmetoviću.

Navodno je Burnley poslao ponudu od četiri miliona eura za potpis nogometaša Konyaspora, što je objavio novinar Firat Gunayer, koji dodaje da je ponuda Burnleyja milion manja od onoga što turski klub traži.

Također, Gunayer kaže da je Konyaspor bliže dogovoru sa turskim velikanom Bešiktašem, koji je pokazao interes za Hadžiahmetovića, s tim da je ponuda istanbulskog kluba nešto manja nego ona iz Engleske.

Hadžiahmetović je sa šest golova i četiri asistencije na 23 takmičarska meča u Konyasporu postao ključan igrač, a neizostavan je i u reprezentaciji BiH.

Sve je izvjesnije da će napustiti Konyaspor do kraja mjeseca, a Burnley i Bešiktaš vodiće borbu za njegov potpis.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zanimljivo da turski klub za koji nastupa Hadžiahmetović inzistira na 5,5 miliuona eura plus 15 posto udjela od narednog njegovog transfera, odnosno 4,5 miliona u gotovini plus milion nakon plasmana Burnleyja u Premier ligu.

Hadžiahmetović je u Tursku došao iz Željezničara, kojem će pripasti 20 posto od transfera, tako da na Grbavici s nestrpljenjem čekaju da se posao završi i zadovoljno trljaju ruke.

Top Komentari

antikomunist
Ovo bi mu bila odlicna sansa!Amir odavno zasluzuje jacu ligu od Turske, on je nas novi Misimovic odavno.Vidjelo se na tekmama na kojima nije igrao sta nam znaci. Ovakve stvari mi se svidjaju a ne da ide u Manchester ili Arsenal ili neki"veliki klub". Tamo napretka nema, Jos mi u glavi Dzeko i City, nakon 4 gola jednom Totenhamu, on njega sljedecu tekmu salje na klupu.Onda Begovic, Besic, Pjanic.Unistili su nam igrace..pusti se velikih..igraj godinu ,dvije, tri u manjem klubu pa onda idi u veci.Ne odmah. Ja vjerujem da nas Amir moze tamo da uspije, on je vodja jedne nove generacije, nadam se mnogo uspjesnije nego je bila Dzekina.Ako Bog da...A ako ce i tamo biti na klupi, neka ga onda u Turskoj, treba mu kontinuitet igre a ne klupa. Nije sve u parama, one ce doci ako Bog da pa sve bude u redu
6 0
Arnel925
Dobru lovu bi dobio Zeljo ako ovako bude
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi