Dovođenje brazilskog veznjaka Casemira ispostavio se kao vrhunski potez rukovodstva Manchester Uniteda jer je Brazilac vezni red Crvenih đavola podigao na mnogo veći nivo nego što je bio ranije (Foto: Screenshot)

Nevjerovatni Brazilac

S tribina je snimljena najluđa scena sezone - Glavna uloga je Casemiro

Midhat Šljivak

Manchester United napravio je fenomenalan potez dovođenjem brazilskog veznjaka Casemira iz Real Madrida jer ovaj 30-godišnji fudbaler igra zaista fantastičan fudbal u dresu tima s Old Trafforda.

Casemiro je proteklog ljeta na iznenađenje svih napustio Real Madrid i došao je u Manchester United koji ga je platio 60 miliona funti.

Nakon kratkog navikavanja na fudbal u Engleskoj, Casemiro je postao prava zvijer na sredini terena i engleski stil fudbala mu u potpunosti odgovara.

Brazilac igra zaista čudesno. Koliki je ratnik pokazuje i scena koju su snimili navijači Uniteda tokom utakmice s gradskim rivalom Cityjem kada je Casemiro morao kratko van terena.

Sjajni veznjak nije mogao čekati da se vrati na teren. Vrištao je i galamio dozivajući sudiju da mu dopusti povratak u igru i nije dao da ga ništa zaustavi.

Klupski ljekar ga je pokušavao smiriti. Vukao ga je za rukav da ne ulazi bez dozvole u teren jer bi mogao biti kažnjen, no to Casemira nije zanimalo jer je silno želio da se vrati u igru.

Ovo je samo još jedan pokazatelj da je Casemiro pravi potez rukovodstva Manchester Uniteda. U najboljim je godinama i igrač koji donosi dosta toga na mjestu defanzivnog veznjaka.

Manchester United također nakon dugo vremena izgleda kao tim za velike stvari. Crveni đavoli su u vrhu tabele odmah iza Arsenala i Manchester Cityja i tim Erika ten Haga igra zaista odličan fudbal.

Casemiro je bez ikakve dileme ima velike zasluge što je ovaj tim postao pravi ratnički i što za razliku od prethodnih sezona na terenu igrači konačno pokazuju petlju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brazilac je ove sezone odigrao 25 utakmica za Crvene đavole i postigao je dva pogotka. Međutim, ono što radi na sredini terena i u odbranbenim zadacima je zaista impresivno i postao je miljenik navijača ovog tima.

Podsjetimo, sjajni veznjak je prethodno 10 godina nosio dres Real Madrida s kojim je osvojio apsolutno sve, a u karijeri je još nastupao za ekipu Sao Paula.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.