Želje Dijamanta su poprilično jasne

Dok legendarni Klinsmann ne bira riječi, Džeko je dobio nevjerovatnu ponudu za nekog ko puni 37

Admin Čaušević

Edin Džeko će biti glavna uzdanica Intera u borbi za prvi ovosezonski trofej sa Interom. Dok se čeka odluka o njegovov budućnosti, pohvale na račun popularnog Dijamanta uputio je Juergen Klinsmann.

Inter u srijedu protiv Milana igra utakmicu italijanskog Superkupa, a Džeko će zauzeti svoje mjesto u startnoj postavi Nerazzurra uz Lautara Martineza.

Romelu Lukaku je upitan te nema snage za 90 minuta pa će se Simone Inzaghi ponovo morati osloniti na Dijamanta o čemu je govorio i legendarni Juergen Klinsmann.

"Još ima vremena da vidimo starog Lukakua, nije bio maksimalno spreman, a poznato je da Edin svakoga preznoji za mjesto u ekipi", rekao je Klinsmann te uputio pohvale na račun kapitena bh. reprezentacije.

"Džeko što je stariji više postiže golove. Teško je ostaviti Džeku van tima, radi se o igraču kojeg svi žele imati."

Da ima istine u riječima čuvenog njemačkog fudbalera svjedoče i vijest sa Apenina kada je u pitanju Džekin novi ugovor.

Želja Džeke je da ostane u Milanu gdje se odlično uklopio na način života, dok i Nerazzurri žele da ga zadrže, ali uz manju platu.

Ipak, kako piše specijalizovani portal za vijest o milanskom klubu InterNews, Inter se ne bi smio osloniti na manju ponudu od 5 milona eura godišnje koliko Džeko trenutno zarađuje.

Naime, jedan neimenovani klub iz Premiershipa je spreman Džeki dati godišnju 5 miliona eura što zvuči nevjerovatno pošto će Sarajlija u martu proslaviti svoj 37. rođendan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se tiče Intera, stav milanskog kluba je poprilično jasan. Maksimalna godišnja plata prema novom ugovoru će biti 4 miliona eura plus bonusi.

Džeko spada u grupu najboljih napadača 21. stoljeća, iako je ušao u jesen karijere i dalje ima itekako visoku reputuaciju na međunardnom nivou pa će u Interu morati požuriti ukoliko žele da ga zadrže u timu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.