Već je donio odluku

Gundogan izabrao novi klub, a Guardiola mu iskreno rekao zašto tamo ne smije da ide

Endin Čaušević

Njemački reprezentativac Ilkay Gundogan će gotovo sigurno ovog ljeta napustiti Manchester City jer nije pristao da produži ugovor s ovim klubom, a engleski mediji objavili su da je ovaj veznjak već donio odluku u kojem klubu će nastaviti karijeru.

Gundogan je u Manchester City stigao prije skoro sedam godina iz Borussije Dortmund za skoro 30 miliona eura i pokazao se kao odlično pojačanje jer je od svog dolaska bio jedan od najstandardnijih igrača u ekipi Pepa Guardiole.

Guardiola ne krije da bi volio da Gundogan produži svoj ugovor s Građanima i još nekoliko sezona ostane na Etihadu, ali čini se da je već sada jasno da od toga neće biti ništa.

Čelnici engleskog kluba već nekoliko mjeseci su u pregovorima s njemačkim reprezentativcem i pokušaju ga nagovoriti da potpiše novi ugovor, ali kako stvari stoje Gundogan će ovog ljeta gotovo sigurno napustiti Manchester City.

Gundogan sa Cityjem ima ugovor do kraja ove sezone i od početka ovog mjeseca ima pravo da pregovara s drugom klubovima, no engleski mediji navode da je već sada jasno gdje će on nastaviti karijeru.

Ovaj 32-godišnji veznjak se povezivao s povratkom u Njemačku jer su ga kontaktirali Dortmund i Bayern, ali on je to odbio i iz Manchestera će izgleda ići na jug.

Navodno, Gundogan je već neko vrijeme u kontaktu s čelnicima Barcelone i ne krije želju da karijeru nastavi u dresu katalonskog kluba.

The Sun piše da je Barcelona već završila skoro cijeli posao i da će Gundogan navjerovatnije potpisati za ovaj klub jer je pristao na uslove koje su mu ponudili, a njegovim dolaskom Katalonci će sigurno dobiti veliko pojačanje.

Odlazak u Barcelonu za mnoge je iznenađenje, a navodno i Guardiola je bio iznenađen kada je čuo da Gundogan pregovara s njegovim nekadašnjim klubom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Guardiola navodno smatra da Gundogan pravi grešku takvim odabirom jer ide u klub gdje je u veznom redu zaista žestoka konkurencija. Španski stručnjak očito nije baš optimističan da Gundogan pravi pravi potez, te da će se previše naigrati ako ode u Barcelonu.

S druge strane pregovori Barce i Gundogana još su jedan pokazatelj da ovaj klub na ljeto želi dovesti što više igrača kojima ističe ugovor kako ne bi plaćali obeštećenje i čini se da je već poznato da će Nijemac biti njihovo prvo ljetno pojačanje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.