Lewandowski je vidio kakva zvijer je Gavi, sprijateljili su se, pa mu je dao tri savjeta

Imaju odličan odnos

Lewandowski je vidio kakva zvijer je Gavi, sprijateljili su se, pa mu je dao tri savjeta

E. Čaušević

Mladi španski veznjak Gavi oduševio je prije nekoliko dana fudbalsku javnost svojom predstavom u pobjedi Barcelone protiv Real Madrida (3:1) u finalu španskog Superkupa. Jasno je da Gavi ima nevjerovatan potencijal, a da ga u potpunosti ostvari pomažu mu i stariji saigrači među kojima se najviše izdvaja Robert Lewandowski.

Barcelona je u nedjelju uspjela da osvoji prvu titulu u ovoj sezoni jer je u finalu Superkupa lakše od očekivanog savladala ljutog rivala Real Madrid sa 3:1.

U ovoj utakmici briljirao je 18-godišnji Gavi koji je još jednom pokazao o kakvom potencijalu se radi, te da je Barcelona nakon odlaska Andresa Inieste čini se konačno dobila njegovu dostojnu zamjenu.

Gavi je u El Clasicu uspio da zabije pogodak za 1:0, a potom je upisao dvije asistencije za golove koje su postigli Robert Lewandowski i Pedri.

Nedavno je s Barcelonom potpisao ugovor do ljeta 2026. godine i jasno je da od njega imaju ogromna očekivanja, ali niko nije očekivao da će Gavi postati već sada tako bitan dio ekipe Xavija Hernandeza.

No, ono što je posebno oduševilo navijače katalonskog kluba jeste činjenica da stariji igrači dosta pomažu Gaviju i pokušavaju što više da ga savjetuju, a tu se najviše izdvaja Robert Lewandowski.

Oglasi

Mundo Deportivo je objavio da Gavi i Lewandowski imaju odličan odnos već od samog dolaska poljskog napadač na Camp Nou.

Lewandowski je shvatio da Gavi ima ogroman potencijal i odlučio je da mu bude poput mentora, te od samog početka ga često savjetuje na treninzima i utakmicama što ovaj mladi veznjak itekako poštuje.

Ipak, Mundo Deportivo piše da su se to posebno istakla tri savjeta koja je Lewa dao Gaviju, a oni su otkrili o čemu se radi.

Navodno, Lewandowski je poručio mladom Barcinom veznjaku da mora naučiti engleski jezik, pridržavati se uravnotežene ishrane i da ne pije gazirane sokove. Ključno je da što bolje pazi na svoje tijelo kako bi što duže trajao i igrao na vrhunskom nivou.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gavi je poslušao savjete koje mu je dao Lewandowski jer sigurno da želi biti u takvoj formi poput Poljaka kada dođe u njegove godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
zvijer sa 49kg? dajte ahahhaha može bit talent, majstor, velika nada al zvijer nikako ahahah
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi