Nemaju novca, ali su doktori za transfere: Barcelona dogovara posao s ljutim rivalom

Sprema se zanimljiva razmjena igrača

Nemaju novca, ali su doktori za transfere: Barcelona dogovara posao s ljutim rivalom

E. Čaušević

Barcelona ovog januara nije toliko aktivna na tržištu jer je poznato da nemaju previše novca za nova pojačanja, ali čini se da bi Katalonci i pored toga ubrzo mogli dobiti novo pojačanje i to iz redova Atletico Madrida.

Katalonski klub je ljetos potrošio veliki novac kako bi se pojačao čime su ispraznili kasu za pojačanja što se tiče ove sezone i jasno je da Barcelona ove zime neće toliko aktivna kao što smo to navikli.

Xavi je nedavno izjavio da je zadovoljan igračkim kadrom koji ima na raspolaganju i da mu pojačanja nisu toliko potrebna, ali čini se da bi Barcelona i pored svih tih problema s novcem ipak mogla da napravi barem jedan posao.

U redovima Barcelone postoji nekoliko igrača koji nisu previše zadovoljni minutažom koju imaju, a to se prvenstveno odnosi na Memphisa Depayja koji želi već u januaru da napusti klub.

Interes za Depayja pokazao je Inter koji je ponudio Barci u zamjenu Joaquina Correu, ali je Xavi na kraju to odbio jer smatra da Argentinac ne bi bio dovoljno dobra alternativa za Nizozemca.

Međutim, ni Depay nije bio toliko zainteresovan da ide u Inter gdje bi također imao žestoku konkurenciju i čini se da on već zna gdje želi nastaviti karijeru.

Oglasi

Pored Intera interes za Depayja pokazao je i Atletico Madrid koji traži novog napadač nakon što je Joao Felix prešao u Chelsea. Depay je svjestan da bi u Atleticu vjerovatno bio starter i zbog toga forsira svoj odlazak u madridski klub.

U svemu tome odlično bi mogla proći i Barcelona jer Katalonci za Depayja ne žele novac već Yannicka Carrasca koji bi mogao doći u suprotnom pravcu.

To je potvrdio danas i Gerard Romero koji je objavio da su Barcelona i Carrasco razgovarali još tokom Mundijala u Kataru i da Belgijanac također forsira odlazak u katalonski klub.

Sve olakšava i činjenica da njega zastupa Pini Zahavi baš kao i Lewandowskog jer se zna da su Laporta i ovaj agent u odličnom odnosu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Barcelona je već tokom Svjetskog prvenstva razgovarala s Yannickom Carrascom. Carrasco forsira svoj transfer u Barcelonu, a prednost u cijeloj priči je što i njega zastupa Pini Zahavi. Svakim novim danom, razmjena Memphis Depay - Carrasco dobija sve veće interesovanje", poručio je Romero.

Također, Barca je u pregovorima i s Interom koji želi Francka Kessieja, a u zamjenu nudi Marcela Brozovića. No, Kessie ne želi da napusti Barcu i male su šanse za njegovim odlaskom, ali pokazalo se i ranije da je u fudbalu sve moguće.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Jesu doktori, nema šta!! Bankrotirali ljudi! Coutinho, Griezman gotov 300 miliona! Doktori žešći.
3 3
ubnt2
@axel42 Brate ja sam navijač Barce i apsolutno se slažem da ima nekih gnjida od navijača, ali brt moraš znati da su navijači Reala veće gnjide gdje se kurce trofejima i kojekakvim Ligama Prvakama (14) a od toga poštenih 6-7.Eto, navijač si Bayerna, i obično pratim većinu navijača Bayerna i ovdje i na bilo kojem mjestu gdje najviše provociraju Barcelone ali zbog čega? Barca i Bayern su uvijek imali velikanske i korektne utakmice kao dokaz da su jedni od najboljih klubiva na svijetu (izuzev onog debakla) ali navijači Bayerna bi više trebali gledati Real kao većeg neprijatelja jer brt svi se sjećaju 2 gola iz ofsajda protiv Vas, nemoj te to zaboraviti kakav je to usrani klub.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi