FOTO: Inter/Twitter

Finalni duel Superkupa Italije odigran u Rijadu

Dijamant sijao u Rijadu: Džeko izludio Rossonere i donio trofej Interu

H. Zilić

U prijestolnici Saudijske Arabije u Rijadu na stadionu "Kralj Fahd" odigran je finalni duel Superkupa Italije. Snage su odmjerili gradski rivali Milan i Inter, a na kraju su do trofeja došli Nerazzuri i slavili rezultatom 0:3.

Inter je od samog početka meča pokazao da ima više želje u večerašnjoj utakmici.

Igrala se deseta minuta kada je Dimarco pogodio za 0:1. Pregledavao se VAR, ali na kraju je gol Intera priznat. Kod ovog gola asistent je bio Barella, a dobar posao je obavio i naš Edin Džeko.

Naš Dijamant na scenu stupa u 21. minuti.

Barella je poslao jednu loptu po strani za Džeku, naš napadač je maestralnim driblingom izbacio odbranu Milana i zakucao loptu u mrežu za tada već velikih 0:2 u korist Nerazzura.

Nova prilika za Džeku u 29. minuti, ali lopta odlazi preko gola. Milan je zaprijetio preko Messiasa tri minute kasnije, ostalo je 0:2.

Dobra šansa za Rossonere u 38. minuti. Leao je sjajno primio loptu, međutim izostala je kvalitetna završnica. Do kraja poluvremena Džeko i Leao su imali po još jednu priliku na obje strane, no na odmor se otišli rezultatom 0:2 u korist Intera.

U nastavku prvi prijete fudbaleri Milana preko Tonalija u 57. minuti, odrbana Intera dobro reaguje.

Barella je bio u dobroj situaciji u 61. minuti, izostala je završnica fudbalera Intera.

Milan se pokušavao vratiti u meč. Nova prilika u 72. minuti koju je Benaccer upropastio lošom završnicom.

Ipak za Rossonere je bilo sve gotovo u 77. minuti. Akcija Intera koju pogotkom završava Lautaro Martinez za 0:3 što se ispostavilo kao i konačan rezultat ove utakmice.

Džeko je odigrao fenomenalan meč za Inter, igru je napustio u 71. minuti kada je umjesto njega u igru ušao Correa.

Za Džeku je večerašnji trofej bio deveti u karijeri i treći sa Interom.

U timu Milana zbog povrede nije igrao još jedan bh. reprezentativac Rade Krunić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.