Ispija kafe, putuje sa ekipom, nikad ne igra, a uzima milione: Nikome nije kao ovom "parazitu"

Život za kojeg bi mnogi potpisali

Ispija kafe, putuje sa ekipom, nikad ne igra, a uzima milione: Nikome nije kao ovom "parazitu"

A. Čaušević

U modernom fudbalu se vrti ogroman novac i jednom kada igrači potpišu skupocjeni ugovor nemoguće je da ga se odreknu iako su dobili jasnu poruku da više nisu dio projekta i da neće igrati. 

Milan je u nedjelju ujutro nakon loše igre u Lecceu prethodnog dana, doputovao u Rijad u Saudijskoj Arabiji, gdje će se u srijedu susresti sa Interom za trofej italijanskog Superkupa.

Na videu koji je objavila Liga Serie A vidi se kako igrači Rossonera sa aerodroma dolaze poprilično razočarani, a među njima je bioi Tiemoue Bakayoko, koji od 15. maja prošle godine nije odigrao niti jedan minut.

Fancuski veznjak redovno je u rosteru, pozvan je i za utakmicu protiv Intera, baš kao što ga je Stevano Pioli pozvao za 17 od 18 prvenstvenih utakmica koje je ove godine igrao Milan.

Uvijek je bio na klupi i nikad nije bio korišten, niti minute, čak ni onda kada bi vjerovatno iskusan fudbaler poput njega poslužio za specifične potrebe u finišima nekih utakmica.

Oglasi

Pioli se u tim trenucima okrenuo prema igračima koji su mu bili na raspolaganju, ali Bakayoko kao da nije postojao.

Čudna sudbina za veznjaka koji je eksplodirao u Monacu i bio je jedan od najboljih igrača Kneževa u senzacionalnom osvajanju Ligue 1 2016./17.

Kupljen tog ljeta od Chelseaja za 40 miliona eura, bio je promašaj u Londonu i nakon 12 mjeseci prvi put je prešao u Milan na godišnju posudbu uz isplatu od 5 miliona.

Oglasi

Iako nije igrao loše Rossoneri ga nisu otkupili i Francuz se vratio u Chelsea gdje također nisu računali na njega pa su uslijedile nove posudbe u Monaco, a zatim i Napoli.

Na ljeto 2021. Milan je odlučio ponovo ga uzeti na posudbu, ovaj put na dvije godine, uz ukupni iznos za platiti tri miliona Chelseaju.

Tada se činilo kao dobar posao, ali vrijeme je pokazalo da i nije tako s ozbirom na platu od 2.5 miliona. neto godišnje ili nešto manje od 5 miliona bruto po sezoni.

Prve godine Bakayoko je izašao na teren 18 puta, ali sa stvarno malom minutažom i nastupima i jednostavno nikoga nije impresinorao, ali se pamti osvojen Scudetto.

Prošlog ljeta Rossoneri i Pioli su mu dali do znanja da je ispao iz projekta i da bi bilo bolje da je otišao negdje drugdje, ali Francuz za to nije htio ni čuti te je ostao u ekipi iako je znao da neće igrati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U stvarnosti, dok se na treninzima uvijek ponašao najbolje što može i nikad nije stvarao nikakve kontroverze, Bakayoko je bez minuta u svima takmičenjima, dok je i dalje primao svoju izdašnu platu.

Putuje sa ekipom, ispija kafe, sjedi na klupi, trenira redovno i uzima milione. Život za kojeg bi mnogi potpisali...

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Vazno je da si prvo naveo da ispija kafe. To je najvaznije od svega! I sta bi on to trebao uraditi? Da se odrekne miliona? Pa nije covjek lud. I NAJGORE OD SVEGA-TO PISE ''NOVINAR'' KOJEG SVAKO MOZE KUPITI ZA 40 MARAKA!!!
8 2
Ade1
Nek si ga malo napao novinaru stvarno je bezobrazan heheh
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi