Zašto su sudije nakon Džekinog gola odmah uzele loptu i stavile je u staklenu kutiju?

Mnogi su ostali iznenađeni

Zašto su sudije nakon Džekinog gola odmah uzele loptu i stavile je u staklenu kutiju?

A. Čaušević

Na stadionu Kralj Fahd u Saudijskoj Arabiji u utakmici italijanskog Superkupa snage su odmjerili Inter i Milan, a jedan od strijelaca za Nerazzurre bio je i Edin Džeko.

Prvi gol na meču je djelo defanzivca Nerazzurra Federica Dimarca, dok je Džeko svoj gol postigao nakon 20 minuta igre.

Nakon oba gola sudije su odmah uzele lopte u ruke i odnijele ih u staklene kutije pored terene. Mnogi se pitaju zašto je to bio slučaj.

Naime, jedan od sponzora italijanskog Superkupa kao što je to bio i slučaj u ranijm izdanjima je kompanija Socios.com, platforma koja omogućuje kupnju Tokena namijenjenih navijačima i sportašima, koji se mogu ponovno koristiti za kupovinu materijalnih proizvoda.

Za utakmicu između Milana i Intera Socios je predložio revolucionarnu inicijativu: navijači dvije ekipe ali i ostali, moći će kupiti lopte s kojim su postignuti golovi.

Iz tog razloga, nakon svakog gola, lopta se stavlja u staklenu kutiju i opremljena je posebnim čipom, koji služi kao potvrda autentičnosti.

Oglasi

Za dobivanje lopti, dakle, bit će potrebno imati određeni broj Milanovih ili Interovih navijačkih tokena i učestvovati u posebnoj licitaciji.

U licitaciji će moći učestvovati svi fanovi koji imaju minimalno 600.000 tokena koliko iznosi i početna cijena lopte.

Inače, Džekin gol u prvom poluvremenu bio je 11. za bh. reprezentativca u svim klupskim takmičenjima ove sezone.

Sa 36 godina i 307 dana Dijamant je postao najstariji igrač koji je postigao gol u meču italijanskog Superkupa.

Još jednom je pokazao da je u grupi najboljih napadačo svoje generacije, ali i na muke stavio čelnike Intera koji će mu morati što prije ponuditi novi ugovor ukoliko žele da ga zadrže u timu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi